Akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden cem törenini Şevket Bilal dede yönetti. Dedesli Ovası Ankara Dernek Başkanı Yüksel Altunkeser ve yüzlerce vatandaşın katıldığı cem töreninde konuşan dede Şevket Bilal, Alevilerin binlerce yıldır ibadetlerini cemevlerinde yaptıklarını belirterek, cemevlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Cemevlerinin ibadethane işlevinin yanı sıra bir eğitim yuvası olduğuna dikkat çeken Bilal, şunları söyledi:

“Tüm Aleviler yol ve geleneklerine sahip çıkmalı. Aleviliği doğru kaynaklardan öğrenmeli. Genç nesillere yolumuz iyi anlatılmalı.

Hz. Ali ne demişti? “Çocuklarınızı zamana göre yetiştirin.” Biz öyle bir kritik dönemden geçiyoruz ki artık bir takım şeyleri de yenilememiz lazım. Özünden kopmadan ve bugünkü şartlara uygun olacak bir şekilde hassas çalışmalar yapmalıyız. Sizden istediğim hassas olun, örgütlü olun, yolunuzdan uzaklaşmayın. Allah, Muhammet, Ali, 12 İmamlar, Ehlibeyt her zaman doğrunun yanında olacaktır. Doğru yoldan asla şaşmayın.”

Şevket Bilal dede, ayrıca cemin amaçları, niçin ve nasıl yapıldığı, izlenen yol ve usul hakkında da bilgiler paylaştı.

KURBANLAR KESİLDİ, LOKMA DAĞITILDI

Yüzlerce vatandaşın katıldığı cem töreninde, kurbanlar kesilerek, lokma dağıtıldı. Cemde duaz- imamlar, gülbengler okundu, semahlar dönüldü. Cem salonuna gelen vatandaşlar, dedenin duasını aldıktan sonra yerlerine oturdu. Alevi inanışlarına göre gerçekleştirilen törende, kurban kesilerek lokma dağıtıldı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim