Basın Kartı Komisyonu toplantısı 18-19 Kasım 2015 tarihlerinde Ankara’da yapıldı.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) toplantı salonunda bir araya gelen Komisyon üyeleri, basın kartı başvurularını değerlendirdi. Toplantı sonucunda Çorum Hakimiyet Gazetesi İdare Müdürü Atila Çiğdem, Haber Yönetmeni Gülesin Ağbal Demirer, Spor Yönetmeni Halil Öztürk ve Sayfa Editörü Barış Sol ‘Sürekli Basın Kartı’; Çorum Haber Gazetesi Düzeltmeni Emre Ural, Kent Haber Gazetesi Muhabiri Ebru Çalık ve Sayfa Editörü Hasan Hüseyin Dizlek, Tek Yıldız Gazetesi Sayfa Editörü Fethi Sümüş ve Yayla Haber Sitesi Muhabiri Onur Mülazım ise ‘Basın Kartı’ aldılar.
BYEGM’nin ev sahipliğinde toplanan Basın Kartı Komisyonu üyeleri, sarı basın kartı ve sürekli basın kartı müracaatlarını değerlendirdi. BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in de üyesi olduğu Basın Kartı Komisyonu, 1.000’e yakın başvuruyu tek tek ele aldı. Başvurulardan 60’a yakını reddedilirken Basın Kartı Komisyonu’nun 16 Aralık 2015 tarihinde yeniden toplanacağı öğrenildi.
Aralarında Çorumlu meslektaşlarımızın da yer aldığı talepleri inceleyen Komisyon, değerlendirmelerin ardından sonuçları duyurdu. Dosyaların incelenmesi ve sonuç tutanağının üyeler tarafından imza altına alınmasını sonrası Komisyon toplantısı sona erdi. Toplantı kararlarına ilişkin bilgilere BYEGM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabileceği bildirildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim