Ziyarette emeklilerin toplumun yol göstericileri olduğunu belirten Hıdır Kınıklı, emekliliğin çalışma hayatını bıraktıktan sonra bir kenara çekilmek anlamına gelmediğini, emeklilerin asıl olarak gençlerin örnek alabileceği çalışmalara devam etmesi gerektiğini söyledi. Dernek olarak yaptıkları etkinliklerden de söz eden Kınıklı, tüm emeklileri bir çatı altında toplamak istediklerini vurguladı.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ise konuşmasında bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumunun, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstası olduğunu belirtti.

Emeklilerin; sosyal ve kültürel yaşantının omurgası olduğunu anlatan Aras, emeklilerin toplumsal hafızanın temelini oluşturduklarını kaydetti.

Emeklilerin yaşam birikimlerine ve tecrübelerine her zaman değer verilmesi gerektiğini anlatan Aras, “Bilgi ve tecrübeleriyle önümüzü açan emeklilerimizin manevi desteğini her zaman arkamızda hissediyoruz. Onların bu hizmet ve desteğine karşılık daha özgür ve refah düzeyi yüksek bir yaşam sağlanması bekliyoruz. Hiç şüphesiz ki toplumumuzun temel yapı taşı olan emeklilerimiz bizlerin baş tacı olarak her zaman hak ettikleri saygı ve değeri göreceklerdir” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim