İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10. Maddesi gereği gayrı sıhhi müesseseler, sıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinden 2017 yılı içinde alınacak olan ruhsat ücreti tarifesi yeniden belirlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Çelik, ruhsat ücretlerinin kanun gereği  %3.83 oranında artırıldığını anlattı.

Yapılan düzenlemeye göre 1. Sınıf gayrı sıhhi müesseseler için 2017 yılı ruhsatı 2.570,80, 2. Sınıf müesseseler için 1.459,66, 3. Sınıf müesseseler için 601,92, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde m2 başına 7.40, sıhhi müesseseler için m2 başına 7.77, içkili yerlere verilecek işyeri açma ve çalışma ruhsatı ücreti 619,95 lira olarak belirlendi.

“TARIM BORSASI SAYISI ARTIRILMALI”

İl Genel Meclisi üyeleri Yusuf Kaya ve Celal Güngör, il ve ilçelerde bulunan tarım borsalarının sayısının artırılması gerektiğini ifade etti. Verdikleri önergede merkez ve ilçelerde hangi çeşit borsaların kurulabileceği ve ile ne gibi faydalarının olacağının araştırılmasını isteyen Kaya ve Güngör, Kargı ve Osmancık’ta pirinç, kırkdilimde kavuna yönelik borsaların bkurulabileceği böylelikle üreticinin elindeki ürünün de değer kazanmış olacağını vurguladılar. Önerge incelenmesi için Ticaret ve Sanayi Komisyonu’na havale edildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim