Türk Eğitim Sen Çorum Şubesi, İzmir’in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesi olayını Çorum’daki bazı okullarda düzenlediği basın açıklamalarıyla protesto etti.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, Eğitim-İş Şube yöneticileri ile Türk Eğitim-Sen üyelerinin hazır bulunduğu eylemde konuşan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın eğitimcilere şiddeti kınadıklarını vurgulayarak öğretmene şiddet konusunda tüm eğitim çalışanlarının tek vücut olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda öğretmene şiddet vakalarının artık sıradanlaşan üçüncü sayfa haberleri arasına girdiğini, gün geçmiyor ki bir eğitimcinin öğrenci veya veli tarafından sözle ya da fiziki şiddete maruz kaldığına dair haberle karşılaşıldığını ve bunların öğretmenlerin motivasyonu, itibari, sıhhatini bozduğunu vurgulayan Aydın, “Şiddet vakaları artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir’de oldu. İki öğrencisi tarafından öldürülen Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz” dedi.

Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda sorumluluk makamlarını işgal edenlerin kınama mesajlarını olumlu bulmakla birlikte yetki sahibi olanların sadece kınamakla yetinmemesi ve somut adımlar atmasını beklediklerini dile getiren Aydın; “Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması ve disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümete çağrıda bulunan ve artık sabırlarının tükendiğini de dile getiren Selim Aydın, özelde öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için mevzuat düzenlemeleri için hemen vakit geçirmeden harekete geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim