İlimiz yatırımlarının 2017 değerlendirmesini yaptığı toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve OKA İl Temsilcisi Özden Özgür Yalçın tarafından yapılan sunumla ilgili konuşan Vali Kılıç, 2017 yılında 598 kilometre 1. Kat, 12.7 kilometre 2. Kat asfalt olmak üzere toplam 612.8 kilometre asfalt yapımının tamamlandığını belirterek bunun Cumhuriyet tarihi rekoru olduğunu dile getirdi.

Çorum’da şimdiye kadar en fazla 2010 yılında 400 kilometre asfalt yapıldığını, diğer yıllarda ortalamanın 200-250 kilometre arasında değiştiğini anlatan Vali Kılıç, bu yıl İl Özel İdaresi asfalt plentinin devreye girmesiyle bu sayının daha yukarılara taşındığını, gelecek yıllarda da bu tesisin asfalt konusunda ilimize büyük katkı sağlayacağını açıkladı.

Çorum İl Özel İdaresi’nin kendi bütçesinin yanında KÖYDES, İller Bankası ve Bakanlık bütçesi ile planlanan Bin 378 işten, Bin 203’ünün tamamlandığını, 175 işin ise devam ettiğini anlatan Özden Özgür Yalçın, sunumunda bu işler için 270 milyon liralık bir harcama yapıldığını, fiziki gerçekleşmenin ise yüzde 92 düzeyinde bulunduğunu anlattı.

Çorum’da kırsalda asfalt, kanalizasyon ve içmesuyu sorunu bulunmadığını vurgulayarak nüfusa oranlandığında yüzde 99’ların üzerindeki nüfusun bu hizmetlerden yararlandığı belirtilen sunumda 146 içmesuyu tesisinden 137’sinin, 149 kanalizasyon tesisinden 136’sının, 64 sulama tesisinden 55 tanesinin tamamlandığı, kurumun ayrıca Milli Eğitim, Sağlık, Emniyet, Aile ve Sosyal Politikalar, İl Jandarma gibi kurumlara da destek sağladığı bir çok çalışması olduğu kaydedildi.

Sunumun ardından konuşan Kılıç ise Çorum’un 4941 kilometrelik köy yolu ağından 3 bin 112 kilometresinin yani yüzde 63’ünün asfalt yol haline geldiğini, bu oranın gelecek yıllarda daha da artacağını, kilitli parke çalışmalarında da hedefin yüzde 65’e ulaşmak olduğunu ve bunun sağlandığını belirtti.

Bu yıl İl Özel İdaresi’nin Cumhuriyet tarihinin asfalt rekorunu kırdığını anlatan Vali Kılıç, bunda asfalt plentinin devreye girmesi, yeni alınan iş makinelerinin katkısı ve personelin özverisinin önemli olduğunu, Çorum halkı adına kendilerine teşekkür ettiğini dile getirdi. 2017 yılında kırsalda altyapı eksiğinin kalmadığını belirterek 1.5 milyon metrekare alanda kilit parke taşı döşemesinin gerçekleştiğini ve bunun da bir rekor olduğunu söyleyen Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’un hiçbir köyünde içme ve sulama suyu sorunu kalmadığını, yol altyapı, sanat yapısı, çevre düzenlemesi, tarımsal sulama, kamu binaları yapım ve onarım, kültür ve sosyal işler ile imar ve kentsel iyileştirme çalışmalarının da sorunsuz devam ettiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim