2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta meydana gelen ve 37 aydın, sanatçı ve yazarın yakılarak öldürülmesiyle sonuçlanan, tarihe kara bir leke olarak geçen Sivas Olayları, çeşitli etkinliklerle anıldı.
Sivas olaylarının 23. yıldönümü nedeniyle ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi İzmir'de de Çorumlular tarafından bir anma programı düzenlendi.
İzmir Yamanlar Dünya Barış Anıtı'nda düzenlenen anma etkinliklerinde, Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak öldürülen aydın ve sanatçıların anısına karanfil bırakıldı.
Anma programına Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Karakurt, bazı federasyon ve konfederasyon yöneticileri, Çorum Körücek Köyü İzmir Dernek Başkanı Kurbani Uçar, CHP Bayraklı İlçe Teşkilatı yöneticileri, Alevi-Bektaşi derneklerinin yöneticileri, çok sayıda Çorumlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Etkinliğe Çorum ağırlıklı olmak üzere İzmir, Eskişehir, Sivas, Erzurum, Kars, Diyarbakır ve çok sayıda ilden vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Karakurt bir konuşma yaparak Sivas Olaylarını değerlendirdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Körücek Köyü İzmir Dernek Başkanı Kurbani Uçar ise "23 yıldır acımız dinmedi, dinmeyecek. 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Otel'de hunharca, vahşice güya din adına diri diri yakılarak katledilen canlarımızı unutmadık, unutmayacağız" ifadesini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim