Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da evlilikler neden bitiyor? Neden onca zahmet ve fedakârlıklarla kurulan evlilik müessesi bu kadar kolay yıkılabiliyor?

Evliliğin ilk günleri, ilk ayları farklı, sonrakiler farklı oluyor. İlk aylarda eşlerin birbirlerine gösterdikleri sevgi, anlayış, hoşgörü ve fedakârlık süreç içerisinde yitip gidiyor. Çorum’da da onca zahmet ve fedakârlıklarla kurulan evlilik müessesi zamanla yıkılıyor.

EVLENENLERİN BAZILARI BİR SÜRE SONRA BOŞANIYOR

Çorum’da şuana kadar 2017 yılı içerisinde 1971 kişi evlenirken, 879 çiftin ise boşandıkları ortaya çıktı.

Boşanma nedenlerinde ilk sırayı ekonomik sıkıntılarla birlikte aile içi şiddet ön sırada yer aldı. Çorum’da 530 çiftin aile mahkemelerine şiddetli geçimsizlik ve ekonomik sıkıntıyı öne sürerek boşanmak için müracaat ettikleri öğrenildi. Yine 349 çiftin de anlaşmalı boşanma yolunu seçtikleri bilgisine ulaşıldı.

“EKONOMİK SIKINTI VE BERABERİNDE GELEN AİLE İÇİ ŞİDDET”

Boşanmalarla ilgili bilgisine başvurduğumuz Çorum Barosu Kadın ve Çocuk Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Gülhan Keleş, konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Keleş, “Boşanmalar çocuklukla ekonomik sıkıntılardan kaynaklıdır. Ekonomik sıkıntı beraberinde aile içi şiddeti getirmiş durumda. Yine işsizlikte boşanmaların başlıca nedenlerinden birisi. Kısacası ekonomik sebepler ve işsizlik, beraberinde boşanmaları getirmektedir. Tabi daha başka nedenlerde vardır. Ancak, belirttiğim gibi boşanmalarda ekonomik sıkıntı ve işsizlik başı çekmekte” dedi.

ÇİFTLER SOLUĞU MAHKEME KAPILARINDA ALIYOR

Öte yandan Çorum Barosu Avukatlarından Mustafa Kemal Metin ise, yaptığı açıklamada, “Maalesef tablo hiç iç açıcı değil, boşanmaların yüzde sekseni ekonomik sıkıntı ve beraberinde aile içi şiddeti beraberinde getiriyor. Hal böyle olunca da çiftler soluğu adliyelerde alıyor.” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim