Çarşamba akşamı saat 19.30’da Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta eski milletvekili Külünk, konuşmasının başlangıcında Çorum’un tarihi mirasına dikkat çekerek, “4 bin yıllık Hitit medeniyetinin üzerinde bulunan bir kentteyiz. Hattuşa’yı gezdim. Bu tarih bir başka ülkede olsaydı, bunu turizme dönüştürerek inanılmaz bir atılım yaparlardı. Ancak ben sadece üzüldüğümü söylemek istiyorum” dedi.

Turizm altyapısı oluşturularak Hitit medeniyeti için söylenecek çok sözün bulunduğunu belirten Külünk, “Hititler gibi 4 bin yıllık bir tarih var. Kadeş Anlaşması gibi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun duvarında asılı bir belge var. Ancak bütün bunları dünyaya duyurabilme ve paylaşabilme noktasında ciddi ciddi, topyekun düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

ÇORAP SANAYİCİLERİ İHRACATA BÜYÜK KATKI SAĞLADI

İstanbul’dan bakılınca Çorum’un sadece leblebiyle anılmadığını, çorap sektörünün duayenlerinin de Çorumlu olduğunu söyleyen Metin Külünk, “Turgut Özallı yıllarla birlikte ekonomideki serbestliğin ardından hazır giyim ve konfeksiyon sektörü büyük artış gösterdi. Bu artışta Çorumlu girişimcilerin rolü büyük oldu. Çorap endüstrisinin duayenleri Haydar Ali Öztaş ve tüm işadamlarını canı gönülden kutluyorum. Türkiye’nin ihracatının yükselişinde bu sektörün çok önemli katkısı oldu” dedi.

tarih ve tarımın bir arada olduğu ender kentlerden birisi olan Çorum’un önündeki potansiyeli iyi görmesi gerektiğini kaydeden Külünk, Çorum’un yerel yönetimlerde de ciddi bir mesafe aldığını dile getirdi.

Külünk, konuşmasının devamında ise Türkiye’nin içinde bulunduğu küresel kıskaç ve bu kıskaçtan kurtulma yolunda vatandaşların üzerine düşen sorumluluklardan bahsetti.

Külünk’ün konferansını Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları ve çok sayıda davetli izledi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim