İkinci Bahar Lokantası’nda önceki gün yapılan toplantıda odaya kayıtlı diğer meslek grubu üyeleriyle de ilerleyen zamanlarda bir araya gelineceğini belirten Oda Başkanı Çıtak, bu toplantılarda üyelerin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek görüş alışverişinde bulunulacağını vurguladı.
Odaya kayıtlı çok sayıda pidecinin yanında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Karıncalı’nın da katıldığı toplantıda talep ve sıkıntılar ele alındı. Oda Başkanı Çıtak, Tarım İl Müdürü Ermiş’e esnafa gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Lokantacılar Odası’na 40 pidecinin bulunduğunu dile getiren Çıtak, özellikle düğün ve mevlitlerde yapılan pidelerin neredeyse bedavaya yapıldığını, bütün yaşantısından çoluğundan çocuğundan feragat eden pidecilerin para kazanamadığını ve bu durumun kendilerini de üzdüğünü anlattı.
Tüketiciye fazla ücret yansıtma gibi bir dertlerinin olmadığını ancak pidecilerin de memnun olacağı bir ücret belirlemek istediklerini söyleyen Çıtak, esnafın bütün olduğu takdirde aşamayacağı bir sorunun olmayacağını sözlerine ekledi.
Pidecilerin iki odaya kayıtları olduğunu belirterek Ramazan ayı öncesinde kurumda hepsiyle biraraya gelerek sorunları ele alabileceklerini vurgulayan İl Müdürü Ermiş ise esnafın sorunlarının çözümünün birlik olmaktan geçtiğini açıkladı. Sadece tarımla ilgilenmediklerini ve gıda denetimleri kapsamında 6 bin işyerinin denetiminin de kendilerinde olduğunu hatırlatan Ermiş, bu tür diyalogların işleri daha kolay hale getirdiğini, esnafın fiyatta rekabet yerine kalite ve hijyende rekabet etmesinin kendisi açısından önemli olduğunu, insanlara sağlıklı gıda yedirmek için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim