Yeni tip koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen işletmeler için ciro kaybı desteği getirilmişti. Ancak bazı işletmeler destekten yararlanmak için başvuru yapamamış ve mağdur olmuştu. Bunun üzerine esnafın hak kaybı yaşamaması için süreç uzatılmıştı. Ticaret Bakanı Muş, bir açıklama yaparak başvuruların 31 Mayıs 23.59'da sona ereceğini duyurdu.
Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Mehmet Muş, şu ifadeleri kullandı: “Salgından olumsuz etkilenen yiyecek-içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelerimize yönelik geri ödemesiz ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini, işletmelerimizin hak kaybına uğramaması için uzattık. Desteklerden yararlanma şartlarını taşıyan fakat çeşitli sebeplerle başvuruda bulunamayan işletmelerimiz, 31 Mayıs 2021 tarihi saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Hayırlı olsun”
Konuya ilişkin düzenlemeler doğrultusunda, 2019'dan önce ya da 2019'da başladığı işine devam eden ve 27 Ocak 2021 itibarıyla faal mükellefiyeti bulunan, 2019 takvim yılındaki cirosu 3 milyon lira ve altında olup söz konusu yıldaki cirosuna oranla 2020'deki cirosu yüzde 50 ve üzerinde bir oranda azalan, yiyecek ve içecek alanında faaliyet gösteren katma değer vergisi mükellefiyeti olan işletmelere, esas faaliyet konusu üzerinden yalnız bir kez faydalanmak üzere destek ödemesi yapılıyor.
(Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim