Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Sakarya Başkurt Motor’da çalışan işçilerin 17 gündür sürdürdüğü açlık grevini sona erdirdi. Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Başkurt Motor’da 65 gün önce toplu sözleşme sürecindeki tıkanıklık nedeniyle grev başlatan 100 işçinin bir bölümü 17 gün önce açlık grevi başlatmıştı.
Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Başkurt Motor’da açlık grevindeki işçileri ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ile beraber CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Artvin Milletvekili ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan, Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Antalya Milletvekili Devrim Kök, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Murat Emir, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili NurhayatAltaca Kayışoğlu, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da bulundu. Kendisi de 10 gündür açlık grevine destek veren Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt meslek hayatının en zor ama en umutlu günlerinden birini yaşadığını belirterek, “İlk defa arkamızda bir güç olduğunu, mücadelemizde yalnız olmadığımızı hissettik. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bize bunu yaşatan CHP’ye, CHP’li vekillerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Grev gerekçeleriyle ilgili “yüzde 80 zam istedikleri, yüzde 30’luk maaş artışını kabul etmedikleri” gibi yanlış bilgilerin kamuoyuna aktarıldığını ifade eden Başkan Kurt, “Biz sadece bir yıllık işçi için, giydirilmiş 1480 lira maaş istedik. Fabrika müdürü öyle uzlaşmaz, onur kırıcı bir tutum sergiledi ki böyle bir yola mecbur kaldık” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve 20 milletvekili bugün emek için, alın teri için burada Sakarya’da bulunduklarını söyledi ve işçilerin mücadelesine sonuna kadar destek vereceklerini vurguladı. Ziyarette söz alan Levent Gök Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevgi ve selamlarını getirdiklerini belirterek, CHP liderinin “eylemi bitirin” çağrısını aktararak, “Bize Genel Başkanımız dedi ki; gidin arkadaşlarıma söyleyin, biz CHP olarak sesinizi duyduk. Bundan sonra sizin sesinizi daha geniş kitlelere duyurmak, bizim, CHP’nin görevidir. Sesinizi Meclis’te, sokakta her platformda duyurmak için mücadele vereceğiz” dedi. Çelik İş Sakarya Şube Başkanı Kurt, çağrıyı kabul ettiklerini açıkladı ve “Arkamızda böyle bir güç var, destek var, bunun için çok teşekkür ederiz” dedi. (İHA)
Editör: TE Bilisim