Türkiye Kamu-Sen Çorum İl Başkanlığı ve Türk Ocakları Çorum Şubesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.
Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen programda Kur’an Kerim tilaveti, Türk Tasavvuf Musikisi ve Kahramanlık Türküleri seslendirildi.
Katılımın yoğun olduğu program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda bir konuşma yapan Türk Kamu-Sen İl Başkanı Selim Aydın, “Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şahadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Tarihte eşine rastlanmayan bu büyük destanın yaklaşık 850 sene süren fetihler ile üç kıtada hükümran olan atalarımızın, yıllar süren bir çekilmenin ardından, başladıkları topraklar olan Anadolu’yu savunma ve vatan ilan etme savaşı olduğunu kaydeden Aydın, “Çanakkale Savaşı ile büyük Türk milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş, bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir” ifadesini kullandı.
Aydın, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
“Çanakkale direnişi, namus bildiğimiz mefhumların zedelenmemesi için asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri tarihi ve emsalsiz bir meydan okuma olarak anılacaktır.
Bu zafer aynı zamanda aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin emsalsiz bir örneği olmuştur.
Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile Türk milletini yüceltme ülküsünün de ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır.
Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin top yekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.
Bu milli silkiniş etkilerini dalda dalga göstermiş, müteakip senelerde Türk milliyetçilerinin şahlanışına kaynaklık ederek Anadolu topraklarında düşmana karşı verilecek olan Milli Mücadelenin de meşalesini ateşlemiştir.
Bu vesile ile, kutlu vatan topraklarında huzur içinde yatan ve bizim varlık ve yaşama nedenimiz olarak kendini feda eden, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o meçhul kahramanların aziz hatıralarını hürmet ve hayranlıkla yâd ediyorum.
Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum.”
Aydın’ın konuşmasının ardından Kırklareli İl Müftü Yardımcısı ve TTM Sanatçısı Adnan Zeki Bıyık, güzel bir tasavvuf konseri verdi. Etkinlikte ayrıca Kur’an-ı Kerim okuma dünya birincisi Alpcan Çelik ve Kur’an-ı Kerim okuma Türkiye birincisi Habip İspirli de Kur’an tilaveti okudu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim