Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÇORİM-DER) organizesi ile Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av. İsmail Yağbat, Mesut Ceylan, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, Hitit Üniversite Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Aşgın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Karabıyık, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Barış, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
“Öncülere Vefa” isimli şiir dinletisi etkinliğinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Zarifoğlu'nun akıllarda iz bırakan şiirlerini seslendirdi. Davetlilerin büyük beğenisini toplayan etkinlikte, alkış sesleri ard arda yankılandı.
Şiir dinletisi öncesi konuşan Çorumlu Şair ve Yazar Halit Yıldırım; şair Cahit Zarifoğlu'nun hayatından kısa kesitler sunup, kendisinin hayatının adeta şiir gibi geçtiğini söyledi. Çorum İHL Müdürü Hüseyin Kır ise İHL’lerin sayısal olarak tarihinin en üst seviyesine ulaştığını belirterek bundan sonra eğitimde kaliteye ulaşmaları gerektiğini kaydetti. Kır ayrıca programı hazırlayan öğrencilere ve katılımcılara teşekkür etti.
Programda daha sonra Huri Sena Doğan, Buse Aksoy, Nisanur Çelik, Rabia Hatun Uysal, İsmail Çatalbaş, Melisa Yıldızer, Elif Nur Yavaş, Melike Şef, Hilmi Baki Şimşek, Figen Derindere, Cihat Şahin, Ebrar Karaca, Esmanur Danacı, Kardelen Sangurlu isimli İHL öğrencileri Ünlü Şair Zarifoğlu’nun “İşaret Çocuklarını”, “Arzuhal”, “Kabul”, “Ve Tek Kare Bir Film”, “Muntazam”, “Ölü Atlar”, “Sevmek de Yorulur”, “Aşka Dair”, “Çölde Gizli Bezginler” ve “Acz” gibi şiirlerini seslendirdi. Programda görev alan öğrencilere ünlü şairin “7 Güzel Adam” isimli şiir kitabı şairin oğlu Ahmet Zarifoğlu tarafından imzalanmış olarak hediye edildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim