MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin Çorum’u umursamadığını, Çorum’da büyük bir feryat olduğunu ve işsizlik, yoksulluk ve ağır hayat şartlarının hüküm sürdüğünü belirterek, kendisine halkın parasıyla kaçak ve karanlık saray yaptıran Erdoğan’ın Çorum’a sırt döndüğünü, saraya bekçi duran Davutoğlu’nun ise Çorum’la yollarını hepten ayırdığını söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında Çorum’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı konuşmada Çorumluların beraber yürüyeceği sevdalılarına koştuğunu ve birlikte yürüyeceği hizmetkarlarıyla kucaklaştığını dile getirdi.
Konuşmasına tek tek ilçeleri sayarak hepsine selam göndererek başlayan Bahçeli, “Çorum her zaman helalin, duanın ve dürüstlüğün yanında durmuştur. Çorum her daim Türk-İslam ruhunu ufkunda bayraklaştırmıştır. Çorum’da yalan yoktur, söyleyenin de yeri yoktur. Çorum’da hile, hurda, desise, eyyamcılık yoktur; tevessül edenin de hatırı ve haysiyeti hiç gözetilmemiştir. Fakat Çorum üzgündür, geçinememektedir. Çorumlu kardeşlerim işsiz ve huzursuzdur. Esnafımız; “vergiler boynumu büktü, siftah yapamıyorum” demektedir. Haklıdır. Çiftçimiz; “Sattığım, tohuma, gübreye, mazota yetmedi, traktör de gitti, borcumu nasıl kapatacağım” sorusuna cevap aramaktadır. Haklıdır. Emeklimiz; “Borç gırtlağa dayandı, ayın sonunu nasıl getireceğim” kaygısındadır. Haklıdır. Memurumuz; “Aldığım kira yetmiyor, çocuğumu nasıl okutacağım” derdindedir. Haklıdır. İşçimiz; “Tezgahlar durdu, işimi nasıl koruyacağım” telaşındadır. Haklıdır. Anamız; “Tencere boş, ocak kapalı, akşama ne pişireceğim” düşüncesindedir. Haklıdır. Çocuğumuz; “Babam işsiz, ağabeyim işsiz, ablam evde, ben ne olacağım” endişesindedir. Haklıdır. Gencimiz; “Okuyorum, bana kim iş verecek” merakındadır. Ve o da haklıdır.
Bunların hepsi Çorum’da yaşanmaktadır. Çorum haklıdır, talepleri makul ve meşrudur. Ama AKP’nin Çorum’u umursadığı yoktur. Çorum’da feryat vardır. Çorum’da işsizlik, yoksulluk ve ağır hayat şartları hüküm sürmektedir.
Kendisine sizlerin parasıyla kaçak ve karanlık saray yaptıran Erdoğan Çorum’a sırt dönmüştür. Saraya bekçi duran Davutoğlu ise Çorum’la yollarını hepten ayırmıştır. Şimdi hepinizin dikkatini çekiyorum.
Özellikle işsiz kardeşlerime söylüyor ve takdiri kendilerine bırakıyorum: Recep Tayyip Erdoğan iki gün önce Rize ve Trabzon’da iki korsan miting düzenlemiştir. Trabzon’da işsiz kardeşlerimi kast ederek aynen şöyle demiştir: “İş yok değil var, ama beğendiremiyorsunuz. Hanımefendiler, beyefendiler kolay kolay iş beğenmiyorlar.” Yani iş varmış, fakat çalışan ve beğenen yokmuş.
Çorumlu kardeşim, iş verildi de siz mi çalışmadınız?” dedi.
İşsizliğin doğal sonucu olarak vatandaşların boğazına kadar borçlu olduğunu anlatan Devlet Bahçeli, Çorum’da her hanenin elindeki 100 liranın üçte ikisinin borca gittiğini, tüketici kredileri ve kredi kartı borcunun ise toplam 358 milyar liraya çıktığını belirtti.



“DIŞ BORÇ 400 MİLYAR DOLARA ÇIKTI”
AKP iktidarı’nın Türkiye’yi çok ağır bir dış borç yükü altına soktuğuna dikkat çeken Bahçeli, dış borcun 400 milyar dolara çıktığını, Başbakan’ın IMF’yle borç ilişkisinin kesildiğini sürekli tekrar ederken, AKP iktidarları döneminde dış borcun yaklaşık 270 milyar dolar artmasını nasıl izah edeceğini merak ettiklerini söyledi.
“AKP borçlanmış, Çorumlu ödemiştir. AKP lobilere teslim olmuş, Çorumlu katlanmıştır.
AKP almış, Çorumlu dayanmıştır” diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, insanların ekonomik sorunlar yaşamasına aldırmayan Erdoğan’ın, Ankara’da dev bir saray yaptırdığını ve bu sarayın adının kaçak ve karanlık saray olduğunu belirtti.
Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı’nın yetmediğini ve ısrarla başkanlık istediğini anlatan Devlet Bahçeli, “Başkanlık diktatörlük kapısıdır. Başkanlık istikrarsızlık kaynağıdır. Başkanlık bölünmenin ve parçalanmanın karar merciidir. Erdoğan ömür boyunca kendisini ve ailesine güvence altına almak için başkanlık arayışındadır. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinden yakayı kurtarmak için Türkiye’ye komplo kurmaktadır. Hakim ve savcılar hırsızlar tarafından mesleklerinden ihraç edilmektedir. Polisler rüşvetçiler tarafından cezaevine atılmaktadır. Hırsız kovalamakta, masum kaçmaktadır. Tam bir hukuk cinayeti yaşanmaktadır. Adalet boğazlanmaktadır. Vicdan katledilmekte, insaf yıkıma uğramaktadır.
Erdoğan Türkiye’nin imaj ve saygınlığını, tarihi ve kültürel mirasını zaafa uğratmış, zayıflatmış, budamıştır. Kaybeden Türkiye, kazanan Erdoğan ve çetesidir. Kaybeden Türk milleti, kazanan haramzadeler ve hainlerdir. Kaybeden Çorum, kazanan hak ve hukuka darbe vuranlardır” diye konuştu.



“ASGARİ ÜCRETİ 1400 LİRA YAPMAKTA KARARLIYIZ”
Asgari ücreti 1400 liraya çıkarmakta kararlı olduklarını belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan ve Davutoğlu’nun asgari ücretle çalışanların rahata ulaşmasını istemediğini ifade etti.
Erdoğan’ın AKP’ye 400 milletvekili istemesinin suç olduğunu anlatan Bahçeli, “Erdoğan Cumhurbaşkanı makamındaki 9 aylık mazisinde defalarca suç işlemiştir. Anayasa Erdoğan’ın vatana ihanet ettiğini çok açık belgeleyecektir. Türk milletinin Erdoğan’a verdiği yetkiyi kötüye kullanmasının bedeli karşılıksız kalmayacaktır.
Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı
Bizimle yürüyün. Bizimle Yürü Çorum. Birlikte atacağımız her adım; Daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye’ye doğru yol alıştır. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir hayata yöneliştir.
Daha adil, daha hakkaniyetli bir döneme başlangıçtır. Daha dik baş, daha tok karın, daha mutlu yarına ilerleyiştir. AKP’ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur.
Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır.
Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz.
Asgari ücretten vergi almayacağız, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacağız.
İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için çalışacağız.
Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız.
Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde “Tasavvuf İlimleri Bölümü” kuracağız.
Köy ve mahalle muhtarları maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız.
Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacağız. Çiftçilerimiz, belinizi büken mazotu 1 lira 75 kuruşa çekeceğiz.
Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için heyecanlıyız.
Esnaf ve sanatkâr kardeşim, yeni işyeri açtıysan, meraklanma beş yıl süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacağız.
İlave olarak, kendi adına ödediğin sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır.
Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira “Aile Desteği” adı altında ödeme yapacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelerimize sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız.
Her öğrencimize, başarılı olmak kaydıyla, 10 bin liraya kadar yükseköğretim kuponu vereceğiz.
Üniversite sınavlarını kaldıracağız.
Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli, faizsiz kredi imkânı sağlayacağız.
Emniyet mensuplarımızın çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirecek, bu kapsamda polislerimizin ek göstergesini 3600’e çıkaracağız. Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidereceğiz. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro vereceğiz. Dik baş, tok karın, mutlu yarın için bizimle yürü Çorum” dedi.





(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim