Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mete Dolapçı, genel cerrahi kliniğinin resmi kuruluş itibariyle bir yılını yeni doldurmasına rağmen başarıları ile dikkat çektiğini ifade etti.
Çorum’da yapılmayan hatta bazı illerde yapılmak istenmeyen ameliyatların Çorum’da başarı ile yapıldığını ve hastaların sağlığına kavuşturulduğunu vurgulayan Prof.Dr. Dolapçı, kendi yönetiminde bulunan Prof. Dr. Faruk Coşkun, Prof. Dr. Çınar Yastı, Yrd. Doç.Dr. Musa Zorlu, Yrd. Doç.Dr. Tayfun Şahiner, Op.Dr. Bülent Öztürk, Op.Dr. Tahir Mantı, Op.Dr. Serdar Hangün, Op.Dr. Suat Hayri Kağızman, Op.Dr. Adnan Özarslan, Op.Dr. Musa Türkmen, Op.Dr. Sinan aydın ve Asistan Dr. Mesut Bala tarafından ameliyatların gerçekleştirildiğini söyledi.
Klinikte bir yıl içerisinde yaklaşık 4500 ameliyat yapıldığını söyleyen Prof.Dr. Dolapçı, rutin olarak fıtık, safra kesesi ve safra yolları, tiroid, pilonidal sinüs, hemeroid, perianal fissur ve fistül ameliyatlarının yanı sıra acil durumdaki hastalara da müdahalelerin gerçekleştirildiğini söyledi.
Bu ameliyatlar içinde önceden hastanede rutin yapılmayan bir çok ameliyatın da yapılmaya başlandığını söyleyen Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mete Dolapçı, klinikte 52 kolon ve rektum kanseri, 38 mide kanseri, 29 meme kanseri, 31 tiroid kanseri ve boyun diseksiyonu, 7 pankreas kanseri, 7 paratiroid adenomu, 5 karaciğer tümörü ve böbreküstü bezi tümörü hastasının ameliyat edilerek sağlığına kavuşturulduğunu anlattı.
Bu türlü özellikli, ileri bilgi ve beceri gerektiren ameliyatların ve onkolojik girişimlerin Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çorum Devlet Hastanesi’nin birlikte kullanım protokolünden sonra gerçekleştirilebilir hale geldiğini söyleyen Prof.Dr. Dolapçı, yapılan tetkikler ve çalışmalar sonucu ampütasyon sayısında da büyük oranda düşüş yaşandığını dile getirdi.

“BÜYÜK İLLERDEN TEDAVİ İÇİN GELİYORLAR”
Tıp Fakültesinin kuruluş aşamasının tamamlandığını ve 6 yıllık ders programının da bitmek üzere olduğunu söyleyen Prof.Dr. Mete Dolapçı, 2016-2017 eğitim döneminde öğrenci kabulüne başlayacaklarını belirtti. Başarıda hocaların da başarısının büyük olduğunu belirten Prof.Dr. Mete Dolapçı, Çorum’dan başka illere hasta sevkinin azaldığı gibi büyük illerden tedavi amaçlı gelenlerin sayısının da artmaya başladığını, hastaların özellikle belirli hastalıkların tedavisinde isim yapmış hocalara tedavi olabilmek için Çorum’a geldiğini söyledi.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı da konuşmasında hasta sevklerinin düşmesinin hasta mağduriyetlerini de önlediğini kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim