Yoğun bir katılımın olduğu Devlet Tiyatrosu Salonu’ndaki söyleşide 15 Temmuz Darbe girişimi, öncesi ve sonrasında yaşananlar anlatıldı.

Devletin en önemli görevinin olayları “Adlandırmak” ve “Anlamlandırmak” olduğunu belirten Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Dünyada olaylar; her ne olursa, onun adını kim koyuyorsa, anlamını o yüklüyor ve o yönetiyor. Bu siyasette de, devlette de böyle. Anlama ve adlandırma. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı 1994'ten beri aktif takip eden bir gazeteciyim. 1994'ten beri konjonktür değişti, siyaset değişti, ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bazı şeyler hiç değişmedi” dedi. Ümmetin ve gençliğin kurtuluşunun namazla olacağını belirten Develi ise, çözümün “Namazla-Diriliş” olacağını belirterek, tüm gençliği namazlarını düzenli kılmaya davet etti. Ayrıca Develi, “15 Temmuz gecesi zor bir imtihan verdik. 15 Temmuz sürecini hepimiz yaşadık. O gece yaşananları herkes televizyonlardan izledi. Olayların nasıl geliştiğini, köprülerin nasıl kapatıldığını, havalimanlarına nasıl tankların girdiğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nasıl telefonla bağlandığını, insanları meydanlara davet ettiğini herkes biliyor. 15 Temmuz gecesi sokakta olanlar, evinde dua edenler gazidir. İlla kurşun yemek ve yaralanmak gerekmiyor. Bu milleti ayakta tutan şey gaza şuurudur” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim