Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yapılacak olan yeni çalışmalarla vatandaşların rahat bir şekilde bağlarına gitmelerini amaçladıklarını söyledi. Yapılan bu imar çalışmasında bağ bölgelerindeki mevcut yolların bir çoğunun günümüzün gerektirdiği niteliklere sahip olmadığını belirten Alper Zahir, “İki aracın dahi karşılıklı geçişlerinde sorunlar yaşandığı, birçok yerde dere yataklarının araç yolu olarak kullanıldığı gibi şikâyetçi olunan konular çözüme kavuşturuldu” dedi.

Belediye’nin yapacağı yol çalışmalarında vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Zahir, “Şehrimizin mücavir alan sınırları içerisinde, kent merkezinin çevresindeki İbrahim Çayırı, Ayarık, Ahçılar, Çoraklık, Hacıkerim, İçeridere, Orta Kapaklı ve Yukarı Kapaklı bağlarının imar revizyon planlarını tamamladık” dedi.

“MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK”

Yapılan imar planı revizyonu çerçevesinde dereler ve yolların bir birinden ayrıldığını, parsellerin inşaat haklarının (TAKS, Emsal) artırıldığını belirterek, böylece yaşanabilecek mağduriyetlerinde önüne geçildiğini kaydeden Zahir, .”Yapılan yol genişletmelerinden dolayı vatandaşlarımızın yol cephesindeki bahçe duvarlarını, tel çitleri gibi yeni oluşan imar planına uygun olarak inşa etmeleri, hemşerilerimizden hem kendi bağlarına hem de komşularının bağlarına kolay ve rahat ulaşmalarını sağlamak için belediyemizin yol genişletme çalışmalarına destek olmalarını talep ediyoruz. Derelere cepheli bağ parsellerinde yaşanan sorunlar belediyemiz ve bağ sahiplerinin ortak çalışmaları ile kısa sürede giderilecektir. Bu noktalarda DSİ ile de dere ıslah çalışmaları yapılması için çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim