Partisinin Anitta Otel’de gerçekleştirilen 1. Olağan Kongresine katılan Ali Babacan, kongrenin ardından da esnaf ziyaretleri yaptı. Ziyaretlerinde Babacan’a DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün, Genel Sekreter Sadullah Ergin, Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ile çevre illerin il başkanları da eşlik etti. Ali Babacan ziyaretler sırasında bol bol fotoğraf çektirirken, ikili diyaloglarda dikkat çekti.

Kestane satan seyyar satıcıya işlerinin nasıl gittiğini soran Babacan burada hem kestaneci ile hem de vatandaşla sohbet etti.

İşlerin çok kötü olduğunu dile getiren kestaneci Babacan’a ‘Ülkenin durumu ne olacak başkanım’ diye sordu. Babacan ise “İyi olsun diye çalışıyoruz” dedi.

2000’li yıllarda maaşıyla 20 çeyrek altın alabildiğini şimdi ise ancak 2 tane alabildiğini söyleyen bir vatandaş bunun sebebini Babacan’a sordu. Babacan ise “Fakirleştik sebebi o” yanıtını verdi.

Bir vatandaş ise Babacan’a “Yeni bir parti kurmaya gerek var mıydı” diye sordu. Gerek olduğu için yola çıktıklarını kaydeden Babacan, “Biz yepyeni bir hareketiz, kendi yolumuzda yürüyoruz, başkasına bakmıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Babacan, bir vatandaşın “İktidara gelen, vatandaşla arasına beton duvar örüyor. İktidara geldiğinizde sizlere ulaşamıyoruz. 2 kilo buğdayla 1 litre mazot alıyorduk. Şimdi 5-6 kilo buğdayla 1 litre mazot alamıyoruz. Gübre 30 – 40 liraydı şimdi 125 lira yazık değil mi bu çiftçimize” sözlerine “Memleket düzelsin diye çalışıyoruz” yanıtını verdi. Aynı vatandaş Babacan’dan daha sert eleştiri yapmasını istedi.

Editör: TE Bilisim