Geçtiğimiz Pazar günü Kızılay Güvenpark'taki saldırıda Polis memuru Muharrem Bektaş ile 6.5 aylık hamile Songül Bektaş yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve durumu ağır olan genç kadın burada tedavi altına alınmış ama karnındaki bebeğini kaybetmişti.
Anne Songül Bektaş'ın ölü bebeği, hastanedeki operasyonla dün sabah alındı. Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işleminin ardından karayoluyla Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Yeşilyurt köyüne getirilen bebeğin naaşı köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenazeye Mamak'taki Yavuz Selim Polis Merkezi'nde görevli polis memuru baba Muharrem Bektaş, ailesi ve akrabalarının yanı sıra Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Kurtuluş Dönük, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Yakıcı, polis memurları ile vatandaşlar katıldı.
Baba Bektaş burada yaptığı açıklamada Güvenpark’ta bir bankın üzerinde otururken patlamada kullanılan beyaz arabayı gördüğünü, Çevik Kuvvet’e ait otobüsün sağa döndüğü sırada da patlamanın olduğunu söyledi. Bektaş, “Gökyüzü alev gibi oldu, etraf mahşer yerine döndü. Hemen kendimi arka tarafa atıp, kafamı korudum. Eşim hala bankın üzerinde oturuyordu. Hemen kolundan çekip, yere düşürdüm ve üzerine kapandım. Boynuna ve koluna plastik parçaları saplanmıştı. Kanamayı durdurmaya çalıştım, başaramadım.
Yağmur gibi üzerimize parçalar yağıyordu. Eşimin sırtına benim de başıma parçalar isabet etti. Ben birkaç sıyrıkla atlattım. Ama eşim kendini kaybetti. Hemen boynu kırılmasın diye başının altına çantasını koydum, ambulansı aradım. Allah razı olsun sağlıkçı arkadaşlar bir dakika içerisinde olay yerine geldiler. Kucağıma aldım kaldıramadım. Etraftan birkaç kişi yardım etti ve ambulansa kaldırdık. İki kez kalbi durdu, sonra yeniden çalıştırdılar. Altı aylık bebeğimiz vardı. Cinsiyetini de bilmiyorduk. Bebeği kaybettiğimizi bana sonradan söylediler. Sonra kız çocuğu olduğunu öğrendik. Biz de kız istiyorduk ama cinsiyetini bilmiyorduk. Eşime de söyledim kız olduğunu. Bebeğimiz kız olursa anneannesinin ismi olan Elif koyacaktık” diye konuştu.



(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim