Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk daha.
Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ortak kullanım protokolü imzalanmasından sonra sağlık alanında birçok yeniliği Çorum'a kazandıran Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser ameliyatlarından, kalp damar cerrahisi ameliyatlarına kadar birçok ileri teknik ve beceri gerektiren girişimler rahatlıkla yapılabiliyor.
Çorum Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor, yeni başarılara imza atılıyor.
Hastane Başhekimliğinden yapılan açıklamada, "Mevcut son derece değerli ve başarılı doktorlarımıza alanında yetkin, yüksek kariyerli, iyi yetişmiş öğretim üyelerimizin de katılması ile daha önceden il dışına sevk edilmek zorunda kalınan birçok hastamız artık hastanemizde tedavi edilebilmektedir. İl dışına yapılan sevklerin azalmasının yanında hastanemiz başka illerdeki hastaları kabul edebilir duruma gelmiştir" denildi.
Ankara’dan gelerek Çorum'da göreve başlayan Çocuk Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, yeni bir başarıya imza attı. Verilen bilgiye göre, 16 aylık A.E.S. isimli hastanın, böbrekten mesaneye gelen idrar kanalının mesane ile birleşim yerinde doğumsal olarak görülen darlık ve buna bağlı idrar kanalının genişlemesi ile seyreden, tedavi edilmediği takdirde böbreğin kaybı ile sonuçlanan bir hastalığı mevcuttu. Hasta bebek, 13 Ocak 2016 tarihinde bölgemizde ilk defa yapılan başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu.
Ameliyat sonrası (Postop dönem) bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra şifa ile taburcu edilen hastanın kontrolleri Çocuk Cerrahisi Kliniği tarafından yapıldı. Çocuk cerrahisi alanında ileri merkezlerde yapılan bir çok ameliyatın artık Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılabileceği açıklandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim