Çorum, yükseköğrenim alanında 1.500 kişilik modern bir öğrenci yurduna kavuşuyor.
Erzenler İnşaat tarafından Ankara Yolu Erzurum Dede mevkiinde yapımı tamamlanan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 2015-2016 Akademik Yılı’nda hizmete sunulacak.
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, beraberindeki heyetle önceki gün yurt inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu, Erzenler İnşaat sahibi Şevket Erzen’in de hazır bulunduğu ziyarete AK Partili bazı teşkilat yöneticileri de katıldı.

SALİM USLU’DAN TAM NOT

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Salim Uslu, kampüs çalışmaları başta olmak üzere yükseköğrenim alanındaki eğitim binası ve barınma ihtiyacını ortadan kaldıran önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.
Kız öğrencilerin kullanımına sunulması planlanan yeni yurt binasında tüm detayların düşünüldüğünü anlatan Uslu, “Yurt projesini başarıyla hayata geçiren Erzenler İnşaat sahibi Şevket Erzen ve ekibini canı gönülden kutluyorum” dedi.
Yurt binasının tefrişatının da en kısa sürede tamamlanacağını belirten Uslu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda adeta seferber olmuş durumda. Böylesine önemli bir yatırımın kısa sürede hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, üniversite öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Değişim programlarıyla Türkiye’ye gelecek yabancı öğrenciler için yaz dönemlerinde mesleki eğitim ve staj çalışmalarının düzenleneceğini belirten Uslu, “TİKA’nın desteğiyle gerçekleşecek eğitimlere katılacak misafir öğrencilerimizi yapımı tamamlanan bu yurtlarda ağırlamayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.



‘EN BÜYÜK ÖZEL SEKTÖR YATIRIMI’

Modül Mühendislik sahibi İnşaat Mühendisi Hüseyin Çalışkan, yurt kompleksi hakkında Salim Uslu ve beraberindeki heyete açıklamalarda bulundu.
Hüseyin Çalışkan, 1.500 kişilik Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun 32 bin metrekarelik toplam inşaat alanıyla Çorum’a yapılan en büyük özel sektör yatırımı olduğunu söyledi.
İnşaat Teknikerleri Ahmet Süngü ve Hüseyin Sarı ile birlikte görev aldığı projenin Türkiye çapında örnek teşkil eden bir eğitim yatırımı olduğunu belirten Çalışkan, “Böylesine önemli bir projede İnşaat Sorumlusu olarak görev yapmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Bir yıldan daha kısa sürede tamamlanan inşaat çalışmaları ve projenin detaylarından bahseden Çalışkan, “15 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yurt kompleksinin yapı kullanım izin belgeleri alındı” diye konuştu.
İnşaatın yapımı esnasında hiçbir masraftan kaçınılmadığını, daima markalı ve en kaliteli malzemelerin kullanıldığını vurgulayan Çalışkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“17 bin metrekare alan üzerine kurulu yurt kompleksinde 3 adet yatakhane bloğu, sosyal tesis binası ve nizamiye bölümleri yer alıyor.
Yurt kompleksinde 198 adet üç yataklı, 225 adet dört yataklı, 3 adet de iki yataklı engelli odası olmak üzere toplamda 426 adet oda mevcut.

TÜM AYRINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ

Her bir yatakhane bloğunda bodrum ve zemin üzerinde 3’er kat bulunuyor. 5’er katlı yatakhane bloklarımızın her biri 10 bin metrekare kullanım alanına sahip. Her bir katı 2 bin metrekare olan bu binalarımızın bodrum katlarında sığınak, kazan dairesi, modüler su deposu, kurumsal çamaşırhane ve depo bölümleri mevcut. Zemin katında 15 adet üç yataklı, 18 adet dört yataklı, bir adet de iki yataklı engelli öğrenci odası bulunuyor. Zemin katta ayrıca mescit, öğrenci çamaşırhanesi, umumi WC ve lavabo yer alıyor. Üst katların her birinde 17 adet üç yataklı, 19 adet dört yataklı oda var. Yani bir blokta toplamda 66 adet üç yataklı, 75 adet dört yataklı ve bir adet de iki yataklı engelli odası mevcut. Her bir yatakhane bloğu, 500 öğrenciye barınma imkanı sunuyor.
Otel konforu sunan odalarda öğrenci dolapları, yarım ayaklı lavabo, ayna ve klozet, banyo bölümünde ise hilton lavabo, ayna ve duşakabin yer alıyor. Bazalı yataklar ve mini buzdolabının bulunacağı odalarda herbir öğrenciye özel komidin ve çalışma masası yer alacak.
Banyo ve tuvaletler asma tavanlı olarak dizayn edilirken tüm oda ve koridorlarda led aydınlatma sistemleri ve yangın sensörleri kullanıldı. Ayrıca koridorlara ve odaların tavanında spring tarzı yangın söndürme tesisatı yerleştirildi. Tüm koridorlarda seslendirme sistemi bulunan yurt kompleksinde her ayrıntı en ince detayına kadar düşünüldü.
Her bir öğrenci için odalarda yatak yanı ve komidin üzeri ile çalışma masası yanında toplam iki adet elektrik prizi var. Ayrıca lavabolarda saç kurutma makinesi kullanımı için de priz bulunuyor.
Su kesintilerine karşın her bir bloğun bodrum katına modüler, 75 metreküplük kullanma suyu depoları yerleştirildi. Yurt kompleksi içinde itfaiye su alma merkezleri oluşturulurken sosyal tesis bölümüne 185 metreküplük yangın suyu deposu kuruldu. Her bir bloğa üçer adet yangın merdiveni yapıldı.
Öğrencilerin konforu için binalarımızda ikişer adet 12 kişilik, engelliler için ise blok girişleri ve katlar arasında çalışan asansörler de unutulmadı. 1250 kw trafonun yer aldığı yurtta elektrik kesintilerine karşın 2 adet ve toplamda 1250 kw enerji sağlayan jeneratörler mevcut.



TAKDİR TOPLAYAN PROJE

2 katlı idari ve sosyal tesis bloğu 2 bin 260 metrekare kullanım alanına sahip. Binanın zemin katında idari ofisler, kafeterya, kantin, gıda ve soğuk hava depoları bulunuyor. Üst katta ise mutfak ve aynı anda 700 öğrencinin kullanabileceği yemekhane mevcut. Ayrıca bina girişinde engelliler için iç kısımda ise 12 kişilik insan ve yük amaçlı birer hidrolik asansör yer alıyor. 10 bin metrekarelik bahçede ise yeşil alan ve yollar ile sportif amaçlı kullanılabilecek yerler mevcut.
Yurt kompleksi inşaatı süresince KYK Genel Müdürlüğü’nden mimar, inşaat mühendisi, elektrik ve makina mühendislerinden oluşan heyetler gelerek incelemelerde bulundular. Bu süreçte Hattuşa Yapı Denetim firması da her aşamayı mercek altına alırken laboratuvar ortamında gerekli kalite kontrolleri yapıldı.
Blokların, sosyal tesis ve nizamiyenin yerleşim planı, inşaatın kısa sürede tamamlanması ve imalatta en ince ayrıntıya dikkat edilmesi ve kaliteden asla taviz vermememiz nedeniyle gerek KYK gerekse diğer heyetlerin hep takdir ve beğenilerini kazandık.”

KAVUNCU: ‘YURT SORUNUMUZ KALMADI’

KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu, “Çorum, yükseköğrenim alanında yurt sorunu yaşamayan birkaç ilden biri konumunda” dedi.
Yapımı tamamlanan 1.500 kişilik kız öğrenci yurdunun hizmete sunulmasıyla KYK’nın Çorum’daki toplam yurt kapasitesinin 4 bin 348’e ulaşacağını anlatan Erol Kavuncu, “Yeni yurdumuzu Eylül ayı itibariyle hizmete sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Kavuncu, “Çorum, son yıllarda yaptığımız çalışmalar neticesinde yükseköğrenim alanında barınma problemi yaşanmayan birkaç ilden biri konumuna erişti. Türkiye ortalamasının üzerinde barınma imkanına sahip olan Çorum’da öğrencilerden gelen talepleri karşılama konusunda herhangi bir sıkıntı kalmadı. Tüm bu yatırımların Çorum’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim