Yeni teknik heyeti ve büyük çoğunluğu yeni oyunculardan oluşan kadrosuyla yeni sezon hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Çorumspor, lig için yavaş yavaş fikir vermeye başladı. İlk izlenimlerim, çok koşan ve mücadeleci bir takım izleyeceğimiz yönünde.

Biri Çorum’da olmak üzere 4 hazırlık maçı oynayan Çorumspor, yeni sezon için ilk olumlu sinyalleri önceki gün 2-0 yenildiği Şanlıurfaspor maçında verdi. Kadrosuna eski Beşiktaşlı Koray Avcı, Mehmet Ayaz ve Muharrem Ozan Cengiz gibi birçok üst düzeyde futbolcuyu katan, 2.ligde sezonun en flaş takımı olarak ön plana çıkan Şanlıurfaspor önünde daha etkili bir futbol sergileyen Çorumspor, belki skor olarak futbolunun karşılığını alamadı ama ilerisi için umut verdi.

Sahaya genç futbolcuların ağırlıkta olduğu bir kadro ile çıkan Çorumspor, tecrübeli rakibi karşısında çok iyi mücadele etmesine rağmen, savunmada yapılan anlık hataların kurbanı oldu ve hiç hak etmediği şekilde 2-0 yenildi. Burada elbette skora bakmıyoruz. Neticede adı üzerinde, bir hazırlık maçı. Ama bu maçta ileriye ışık tutacak çok önemli dersler var.

Şunu bir kez daha gördük ki, futbolda tecrübe çok önemli. Şanlıurfasporlu futbolcular, adeta sertlikle ve kabadayılıkla Çorumspor’un genç futbolcularını sindirmeye çalıştılar. Özellikle Koray Avcı gibi yıllarca Beşiktaş ve milli takımda oynamış tecrübeli bir futbolcunun 19-20 yaşındaki genç rakiplerini tehdit etmesi, sakatlamaya yönelik kasıtlı sert girişleri izleyenler tarafından da yadırgandı.

Kale, ilk defa kafamda soru işaretlerine neden oldu. Çünkü yeni sezonda eldivenleri takmasına kesin gözüyle bakılan Burak son Şanlıurfaspor maçında inanılmaz hatalar yaptı. Daha önceki karşılaşmalarda fikir sahibi olamadığım Burak’ın bu kötü futbolu umarım sadece bu maçlıktır.

Çorumspor’un en zayıf bölgesi şimdilik sol taraf olarak görünüyor. Sefa’nın Trabzonspor’a gitmesi, Vedat’ı alternatifsiz bıraktı. Yeni transfer Süleyman Numan Çarıkçı umarım bu bölgenin ilacı olur.

Takımda gözle görülür en belirgin eksiklerden biri de, hücum gücünün zayıf olması. Bunda, takımın henüz hücum ağırlıklı taktik çalışmalara yeni başlamış olmasının da etkisi büyük.

Sonuç itibariyle, kamuoyunda her ne kadar umutsuzluk hakimse, bu karamsarlığın şimdilik gereksiz olduğuna ben de inanıyorum artık. Çünkü özellikle Şanlıurfaspor maçında sergilenen mücadeleci ve hırslı futbol beni yeniden umutlu olmaya sevk etti.

Bu takıma Hüseyin Kartal gibi bir golcünün yanı sıra Süleyman Numan Çarıkçı ve Cem Çetin’in de katılacağını hesap edersek o kadar da karamsarlığın yersiz olduğunu düşünüyorum. Umutlu olmama neden en önemli etkenlerden biri de, Sedat Özbağ’ın çalıştırdığı takımların son dakikaya kadar canla başla mücadele etmesi.

Tüm bunlar başarıya giden yolda saha içi etkenler. Yönetim anlayışı da elbette Çorumspor’un yeni sezondaki performansını doğrudan etkileyecektir.