Değerli hemşehrimiz, Çorum Haber’in güçlü kalemi Mehmet Yolyapar üstadımız bize de gazetesinde bir yer açmıştı. Yaklaşık 10 yıldır belli aralıklarla ben de yazıyorum. Tabii ben bir bilim insanıyım. Bir akademisyen olarak önce ülkemin, sonra doğduğum büyüdüğüm şehrin geleceğine ve bugününe duyarlı olmam gerektiğini biliyorum.

Her ne ise, ben yaklaşık 10 yıldır da sayın Yolyapar’ı yakından izliyorum. Kendisi tam bir Çorumlu ve Çorum sevdalısı.

Geçenlerde kendisine tümüyle katıldığım biraz da sitem dolu ve kahırlı bir yazı kaleme almıştı. Kendisine çok çok hak verdim. “Bizim bu Çorum’u ne zaman dikkate alacaklar?” diye de hayıflandım.

Daha önce bu sayfalarda 2017 yılında yazdığım “Ah Çorum Vah Çorum” başlıklı bir yazımda Çorum’un üniversiteye emsal şehirlere bakarak en az 12 yıl sonra kavuştuğunu, bu durumun canlı tanığı olarak yazmıştım. Şimdi de Sayın Yolyapar Havaalanı ve Hızlı Trenin unutulmak üzere olduğunu dile getiriyor. Pandemi vs. nedenler bu işin bahanesi olmamalı. Yetkililere sesleniyorum. Cumhuriyet’in getirdiği Çimento’yu aldınız. Şeker fabrikası etkisiz bir halde. Bari şu hızlı tren ile özellikle de Havaalanını bu insanlardan esirgemeyin.

Ben tüm Çorumlu hemşehrilerimize buradan sesleniyorum. “Gelin bu konuda hep birlikte mücadele edelim” Bölgecilik yapıyorsunuz, şehircilik yapıyorsunuz diyen desin.

Bizim mücadelemiz asla separatik amaçlı değildir. Çorum bu güne kadar Atatürk’e ve Cumhuriyet’e ölümüne sahip çıkmıştır. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir.