Çorumsporlu futbolcular onur mücadelelerine bir yeni halka da Beypazarı Şekerspor maçında eklediler. Çorumspor ikinci yarıda oynadığı futbolla galibiyeti kaçırırken, futbolcuların galibiyet için çırpınışları takdire şayandı.

İlk beş hedefine giden yolda kredisi olmayan Çorumspor açısından hayati bir önem taşıyordu Şekerspor maçı. 2.ligin en sorunsuz takımlarından biri olan Şekerspor’a karşı kendi kaderlerine terk edilmiş Çorumsporlu futbolcuların onur mücadelesi vermeleri tek avantajlarıydı.

İlk 45 dakikada iki takım da birbirinden çekinip kontrollü bir futbol sergileyince zevksiz ve kalitesiz bir devre izledik.

İkinci yarıda iki takım da açık futbol oynamayı tercih etti. Özellikle Çorumspor çok risk alıp skoru lehine çevirmeye çalıştı. Devrenin hemen başlarında Coşkun’un attığı gol evlere şenlikti. Savunmada kademe anlayışının kaybolduğu bir anda Coşkun belki de kariyerinin en rahat gollerinden birini attı.

Golün hazırlanışı Çorumspor savunmasının sağındandı. Maç esnasında şeref tribününe baktığımda sağbek oynayan Orhan’la H.Ali’yi gördüm. Sahada ise gerçek yeri savunmanın göbeği olan Volkan sağbek oynuyordu. Doğrusu hem Orhan, hem de H.Ali şapkalarını önüne alıp enine boyuna düşünmeli. Eğer iki sağbek de 18 kişilik kadroya bile giremiyor ve yerlerine başkası oynuyorsa ortada ciddi bir problem var demektir.

Yediği golden sonra daha çok risk almaya başlayan Çorumspor, 60. dakikada Emrah Kaya’nın jeneriklik frikik golüyle beraberliği sağladı. Golden hemen sonra Eren’in karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçememesi büyük bir şansızlıktı.

Sağlı sollu ataklarla Şekerspor gibi güçlü bir rakibi aciz durumlara düşüren Çorumspor belki çok istediği 3 puana ulaşamadı ancak futbolcuların onur mücadeleleri ayakta alkışlanacak cinstendi.

Maçın Çanakkale bölgesi hakemleri kötü bir yönetim sergiledi. Orta hakem Zafer Koçbay inanılmaz kötüydü ve bir o kadar da skora etki etti. Çorumspor’un net bir penaltısını vermezken, son dakikada köşe vuruşunu bile kullandırmaması gerçek niyetini gösterdi. Yardımcısının tribünlere bayrak sallaması ise bir skandaldı.

Şahsım adına, futbolcuların ve teknik heyetin yaşadığı sıkıntıları ve kaderlerine terk edilişlerini çok iyi bildiğim için, puan cetvelindeki konumlarını büyük başarı olarak görüyorum.

Bu takım ilk beşe girse de girmese de misyonunu layıkıyla gerçekleştirmiştir. Kimsede, teknik heyete ve futbolculara olumsuz bir eleştiride bulunma hakkı görmüyorum.

Önümüzde bir olağanüstü genel kurul var. Yine söylüyorum, bu şartlarda yönetime kim gelirse gelsin bir sezonu tamamlayabileceğini sanmıyorum. Çünkü Çorumspor’un dipsiz bir kuyudan farkı yok.

Ciddi bir yapılanmaya gidilmediği sürece Çorumspor’un geleceği zifiri karanlık.