Çorum spor tarihinde ilk kez bir başkan adayı çıktı ve dedi ki; “Ben Çorum sevdalısı, Çorumspor aşığı biri olarak memleketimin takımını hak ettiği üst liglere çıkartmaya talibim. Bunun için de kimseden beş kuruş istemiyorum.”  Dedim ya, burası gariplikler memleketi... Hemen birileri bu çıkışın altında başka şeyler arama başladı. Buna rağmen Genç Başkan ilk genel kurulda görevi devraldı ve işe koyuldu. Geride kalan 4 aylık süreçte ortaya bir yemek sundu. Elbette eksikleri var bu yemeğin. Ama süreç artı yönde işliyor. Fotoğrafın tamamına bakmak lazım. Derdi Çorum sevdası olanlar elbette destek oluyor. Ama farklı hesap peşinde olanlar ise ceviz kabuğunda fırtına kopartmaya çalışıyor. Neymiş efendim, daha 4.haftadan hoca mı gönderilirmiş? Neden gönderilmezmiş, öyle bir kural mı var! Bal gibi de gönderilir.

Devir değişti. Kulübün geleceğini ipotek altına alarak işleyen bir yönetim tarzı kalmadı artık. Kurumsallaşamayan kulüplerin varlıklarını devam ettirmeleri ve hele de kalıcı başarılar kazanmaları çok zor. Bu yüzden kurumsallaşma şart.

Bugün Başkan Fatih Özcan kurumsallaşmanın temellerini atmaya çalışıyor. Çorum’un profesyonel takımı kabuk değiştiriyor. Geçiş süreçleri hep sancılı olmuştur. Daha 4.haftada hocanın ve genel kaptanın gönderilmesi, kaptanın kadro dışı bırakılması, hepsi bu geçiş sürecinin sancıları. Süreç sancılı ancak meyvesi tatlı olacaktır. Bizde, krizlerin kamplaşmaya, kavgaya dönüşmesi garip. Çünkü daha önce böyle bir örnek yok. İnsanlar alışık değil böyle şeylere. Tesislerin Ali Baba’nın çiftliğini aratmadığı günler daha dün gibi hafızalarda. Bilirkişilerin bile Çorumspor’un hesaplarının içinden çıkamadığını cümle alem biliyor. Aynı düzenin devam etmemesi için bugün bir mücadele veriliyor. Dedim ya, geçiş süreçleri hep sancılı olmuştur, olacaktır da. Bazen kurunun yanında yaş da yanacak ama sonunda kazanan Çorum Belediyespor olacak.

Ben, Başkan Fatih Özcan’ın kurumsallaşma adına tüm riskleri göze alarak yapmış olduğu hamleye saygı duyuyorum. Bunun egoyla falan ilgisi yok. Belki de bu hamle şampiyonluğu getirecek. Getirmese bile en azından şimdi herkes işini daha düzgün yapacak.