KARMA RESİM SERGİSİ ÜZERİNE

Cumhuriyetimizin 75 yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde bir yığın sanatsal ve kültürel' et-kinlikleri de peş peşe iz-ledik.

Birçok sanatsever dostla böylesine farklı ortamlarda buluştuk. Sa-natın evrensel güzelliğini paylaştığımız bu etkinliklerle ruhlarımızın daha da inceldiğini, mutlulu-ğumuzun, coşkumuzun, sevincimizin bizleri kanatlandırarak düşsel yolculuklara çıkardığını duyumsadık.

Güzel Çorum’umuzda sanatın birçok dalında bir yığın yetenekli insanımız yetişmiş. Bunlar resimde, şiirde, müzikte, karikatürde, fotoğrafta, romanda, öyküde, tiyatroda vb. sanat dallarında üretimleriyle ortaya koydukları güzel yapıtlarıyla, Çorum'un se-sini ülke genelinde de duyuruyorlar. Çorum, geçmişte olduğu gibi sadece leblebisi ve dövme bakırıyla ses getirmiyor. Onun, zaman içerisinde geliştirdiği sanayi ve ekonomisiyle de sınırlı değil bu tanınmışlığı. Bilim, kültür ve sanat alanında yetiştirdiği güzel insanlarıyla da ülke genelinde bir ses olmuş-tur. Çorumlu sanat ve kültür adamlarımız da üret-tikleri, yapıtlarıyla, ülke genelinde bir çok dalda ödüller kazanıyorlar bu doğrultuda

Şair-yazar dostum sevgili Ahmet Özer'in de-yimiyle kentimizin yakasında onur ve gurur ma-dalyası bu güzel insanlarımız. Bunlar, sanatımızın, kültürümüzün geliştirilmesinde ve gelecek kuşaklara aktarılmasında birer öncü, birer önderdirler. Ulusal değerlerin evrensel değerlerle buluşturulmasında, kaynaştırılmasında tüm insanlığa mal edilmesinde eli öpülesi kişilerdir.

Sanat yoluyla evrensel dostluğu, evrensel ba-rışı kuranlar sanatçılarımız, sanat ve bilim adamlarımızdır bunlar.Bu nedenle, onlarla ne değin övünsek, ne değin gurur duysak yeridir diyorum.

Gönül ister ki, sanatçılarımıza destek verilsin, ulusal sanatımızın, kültürümüzün daha çok gelişme-sine ortam hazırlansın.

Bunda kazançlı çıkacak olan öncelikle ülkemiz ve ülkemiz insanlarıdır.Tüm bu güzellikleri 75 yıllık Cumhuriyetimizin kazanımları olarak nitelendiriyoruz.

Sözü daha fazla uzatmadan bu etkinliklerden birisi olan Çorum Çevre Vakfı'nca düzen-lenen Çorumlu Sanatçıların Karma Resim Sergi-sinden söz etmek istiyorum. sanatçılarımızdı.

Bu sanatçılarımızı bu yapıtları nedeniyle içtenlikle kutluyor,kendilerine nice başarılar diliyoruz. Bizler bu sergiyi gezerken,sanat yoluyla su-nulan güzelliklerle düşsel bir yolculuğa çıktık. Onun zevkini, hazzını beynimizin en gizli köşelerin-de duyumsadık. Onun mutluluğunu ve coşkusunu doyasıya yaşadık.

28 Ekim 1998 günü saat 16.30'da, Devlet Gü-zel Sanatlar Galerisinde açılan bu sergide, Çorum-lu birçok sanatçımızın yapıtları yer almıştı.

Resim, heykel, seramik, karikatür ve fotoğraf dalındaydı bu yapıtlar. Neslihan Balahan seramik dalında; Mustafa Oktay heykel dalında; Ali Alakoç, Mustafa Tuluk, Latif Kavukçu, Metin Çıtak, Mustafa Çağlar, Arap Çataroğlu, Ateş Velidedeoğlu fotoğraf dalında; Altan Özeskici, Uğur Pamuk, Halis Dokgöz, Deniz Dokgöz karikatür dalında; Hasan Tuluk metal işleri dalında; Murat Çelik, Enis Tengiz, Selçuk Işık, Rey-han Topaktaş, Semra Çöplü, Veli Sapaz, Müjgan Çırpı, Bünyamin Balamir, Serdar Keskin, Şahika Özinel, Müfit Çelik, Ferhat Özgür, Nurettin Akkaya, Yılmaz Baş, Mustafa Koç, Bülent Tüfekçi, Emre Okçuer, İbrahim Çiftçioğlu, Soner Kolbüken re-sim dalındaki yapıtlarıyla sergide yer alan sanatçılardı.

31.10.1998’den 4 Kasım 1998 gününe değin açık kalacak bu sergiyi, herkesin gezip gör-melerini salık veriyoruz.

karma sergiyi açarak, Çorumlulara görsel bir şölen sunan Çorum Çevre Koruma Vakfı çalı-şanlarına ve emeği geçenlere burada içtenlikle te-şekkür ediyor; daha nice sanatsal güzelliklerde buluşmak dileğiyle diyorum.

1 Kasım 1998

(SÜRECEK)