11 Kasım Pazar gecesi İstanbul Cemal Reşit Rey (CCR) konser salonunda Elazığ’dan Şanlıurfa’ya, Gazel’den Hoyrat’a adıyla Urfa’lı Halk müziği sanatçısı Mehmet Özbek’in danışmanlığında organize edilen muhteşem bir konser izledik. .

Elazığ’lı müzisyen arkadaşım Yaşar Çeliktuncer’le beraber gittiğimiz konserde Türkiye’mizin en meşhur gazelhanları, Muzaffer Ertürk, Hasan Öztürk, Zülfü Demirtaş, Adnan Çilesiz, Doğukan Öztürk, Bekir Çiçek, Halil Altıngöz, Bakır Karadağlı ve Halil Sezgin söyledikleri hoyrat, gazel, maya, Barak ve uzun havalarla bizleri mestettiler.

bağlamada Mehmet Nacak, Udda Hüseyin Sekü, Cümbüşte Hasan Demirkıran, Klarnette Nuri Yılmaz, Kanunda Deniz Göktaş, Tamburda Bakır Karadağlı, Kemanda Ertuğrul Erhan, Onur Akkuş, Viyolenselde Ender Şen, Zurnada Yenal Satıcı, bas gitarda Sezgin Eroğlu ve ritim sazlarda Burak Çakır ve Veysel Ateş eşlik ettiler.

Elazığ’lı gazelhan Muzaffer Ertürk’ün sunduğu muhteşem konserde, gazelhanların ve saz sanatçılarının uyumu ve sahne adapları mükemmeldi.

TRT Müzik’te yayınlanan Urfa’nın meşhur “Sıra Gecelerini” konserde yaşadık.

Özellikle, Bekir Çiçek ve Muzaffer Ertürk’ün güzel sesleriyle söyledikleri gazeller ve hoyratlar müthiş bir duygu seline sebep oldu ve uzun süre alkışlandılar.

Konseri organize eden Mehmet Özbek de söylediği iki gazelle gönüllerimizi fethetti.

Dinleyiciler arasında bulunan Mustafa Sağyaşar da “Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar” adlı türküyü okudu. Konser sonrası yapılan ödül töreni muhteşem konsere halel getirdi.

Bütün gazelhanlara ve saz sanatçılarına verilen plaketler karmaşaya sebep oldu.

FUTBOL FEDERASYONU-GALATASARAY MAÇINI İBRETLE İZLİYORUM

Türk Telekom Arena’da yapılan Galatasaray-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe’li iki provokatör futbolcunun çıkardığı olaylar sonrasında Futbol Federasyonunun ağır tahriki dikkate almadan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e, yardımcısı Hasan Şaş’a ve diğer futbolculara çok ağır cezalar vermesi tepkilere neden oldu.

Dün cezalarla ilgili olarak konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’e 60 gün Fatih Terim’e 3 maç daha ceza verdiler.

Mustafa Cengiz kulübüne verilen bu cezaların haksızlığını dile getirmeyecek mi?

10 maç cezalandırılan Fatih Terim kendisini savunmayacak mı?

Bu nasıl bir hukuk anlayışıdır Allah aşkına?

Yaptığı, benim de tasvip etmediğim bir davranış yüzünden Milli takımdan istifa ettirilen Fatih Terim, Federasyondan tazminatını istedi diye acımasızca cezalandırılıyor.

Ne yapmış Fatih Terim, adam mı öldürmüş?

Galatasaray’a 7 şampiyonluk kazandırmış, Galatasaray’la UEFA kupasını almış ve Milli takımda çok başarılı olmuş bir hocadır Fatih Terim. Bunları bilmiyor musunuz?

Mustafa Cengiz diyor ki; son üç yılda hakemler tarafından Galatasaray lehine 12 penaltı verilmiş, Beşiktaş’a 20 penaltı, Fenerbahçe’ye 17 penaltı verilmiş. Yine son üç yılda, Galatasaray aleyhine 11 penaltı verilirken, Beşiktaş’a 5, Fenerbahçe’ye 2 penaltı verilmiş.

Galatasaray aleyhine bu kadar korkunç bir haksızlık yapılırken Galatasaray Başkanı hiç konuşmayacak mı?

Bu yazdıklarımı boyalı skor basınında hiç göremez ve okuyamazsınız.

Elbette ben Galatasaray’lı olduğum için olaylara Galatasaray penceresinden bakıyorum.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e hatırlatırım, Galatasaray Yunan takımı değil sayın Başkan! Beşiktaş başkanlığını layıkıyla yapamadınız. Futbol Federasyonu başkanlığını da layıkıyla yapamıyorsunuz.

Galatasaray Türkiye’mizin dünya markası bir spor kulübüdür. 17 Mayıs 2000 senesinde UEFA kupasında hiç yenilmeden şampiyon olan ve daha sonra Real Madrit’i yenerek Avrupa süper kupasını kazanan bir dünya markasıdır Galatasaray…

Bu haksız ve çok ağır cezalarla, bu hakemlerle ve bu Federasyonla Galatasaray’ın bu sene şampiyon olması artık hayaldir. Federasyonun da amacı buydu zaten!

14 Kasım 2018