Çorum Belediye, iki kez yenik duruma düştüğü maçta Manavgatspor’u 4-3 yenerek ligin ikinci yarısındaki ilk galibiyetini aldı. 3 gol atan Manavgatspor’un bir topu da direkten dönerken, şans faktörü Belediyespor’un yanındaydı.
İki takım da çok basit hatalar yapınca ortaya bol gollü bir maç çıktı. Belediyespor’un sergilediği futbol umut verdi diyemeyiz. Özellikle savunma ve kaleci hataları ön plana çıktı.
Çorum Belediyespor ara transferde kadrosuna 7 futbolcu kattı. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, gelenlerin hiçbiri, gidenlerden daha kaliteli değil. 2 maçta 5 gol yenmesi, üzerinde önemle durulması gereken bir konu. Açıkçası, kaleci Gökhan güven vermiyor. Bırakın ceza sahasını, altıpasa bile hakim değil. Burada, şunu merak ediyorum. Alınan futbolcular daha önce izlendi mi, yoksa tavsiye üzerine mi transfer edildiler?
Çorum Belediye geçen sezon play-off finali oynadı. Yani başarılı bir takımdı. Ama bakıyorsunuz, bu takımın neredeyse yarısı gönderildi, bir o kadar da futbolcu alındı. Bunun mantığı nedir, biri çıkıp söylesin? Çok transfer yapmakla şampiyon mu olunuyor? Geçen sezon final oynayan takıma 4-5 kaliteli transfer yapılsaydı bugün her şey daha farklı olabilirdi. Bu mantıkla Belediyespor’un başarıyı yakalaması çok zor görünüyor. Belediyespor’un ara transferde 7 futbolcu alması, sezon başı transfer politikasının yanlış olduğunun bir göstergesidir. Yazık, her sezon aynı hatalar tekrarlanıyor.
Manavgatspor maçına gelecek olursak… Futbola elverişli bir zeminde oynanan maça, havanın da iyi olması nedeniyle taraftarlar ilgi gösterdi diyebiliriz.
Maçın ilk dakikalarında görüldü ki, Belediyespor’un işi o kadar kolay değil. Konuk takım maça istekli ve cesur başladı. Henüz 15.dakikada yenen golü artık amatör maçlarda bile göremiyoruz. Golden sonra, rakip kale önünde daha çok görülen Belediyespor, Oğuzhan’ın mükemmel pasında Eşref Korkmazoğlu ile beraberliği sağladı. İki takımın da savunma hataları nedeniyle goller peş peşe gelmeye devam etti. 35’te, altıpasa yapılın ortada kaleci Gökhan topa çıkmayınca, Manavgatspor’un ikinci golü geldi. 38’de Gökhan’ın harika golüyle skor yine eşitlenirken, 1 dakika sonra Yılmaz’ın fırsatçılığı sonucu gelen golle Belediyespor ilk kez öne geçti.
İkinci yarıda iki takım da orta alanı rahat geçti. Top iki kale arasında gidip geldi. Deyim yerindeyse ailecek saldıran Manavgatspor savunmasında büyük açıklar verdi. 65.dakikada Yılmaz’ın ısrarla takip ettiği topu Hakan Yağmurkaya ağlarla buluşturarak Belediyespor’u iyice rahatlattı.
Maç farka gidecek diye beklerken, özellikle ilk yarının çok tempolu geçmesi nedeniyle son bölümlerde iki takımda da yorgunluk belirtileri görüldü. Konuk takım, Belediyespor savunmasındaki bireysel hataların çokluğu nedeniyle pozisyonlar buldu. Bu bölümde bir topu da direkten dönen Manavgatspor 87’de Onur’un golüyle farkı bire indirdi. Neyse ki, konuk takım beraberlik golünü bulamadan maç 4-3 bitti.
Çorum Belediye, Play-Off yolunda çok önemli bir galibiyet aldı. Ancak 2 maçta 5 gol yenmesi açıkçası endişe verici. Tavsiyem, transfer dönemi bitmeden bir kaleci alınması. Stoper transferi de bir an evvel neticelendirilmeli.