Anadolu Spor Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl 23.sü düzenlenen Orta Kuşak Futbol turnuvası heyecanı yaklaşık 10 gündür Çorum'da kıyasıya maçlara sahne oluyor.

Kıyasıya geçen maçların yanı sıra, futbol oynamayı unutmaya yüz tutmuş ayakların yeniden vole ile, plase ile hatta ve hatta röveşata ile tekrardan tanıştığına şahit oluyoruz.

Çocukların saha kenarından çekirdek çitleyerek "hadi babacım harikasın" diyerek destek vermesi de cabası.

Tamircisi, mobilyacısı, öğretmeni, inşaat ustası, doktoru, avukatı, başkanı, hakemi, iş adamı vs vs. Birçok meslek dalından insanlar 110 metre uzunluktaki sahada buluşup dostça geçen maçların başrol oyuncuları oluyorlar.

İstisnalar dışında!

15 takımın 2 grupta mücadele ettiği turnuvada 4.hafta maçları geride kaldı.

İşim gereği şuana kadar oynanan tüm maçları izledim.

A grubunda son maçlar öncesi Yağmur Tur ilk yarı finalist olmayı garantilerken, Ağca Kardeşler ise turnuvaya ilk veda eden takım oldu.

Yağmur Tur'un yanı sırada grupta en dikkat çeken takımlardan biri de Nartkan Mobilya, her ne kadar son maçında puan kaybetse de Yağmur Tur'un ardından yarı finale yükselecek bir diğer takım olacağı kesin.

Diğer 2 yarı finalist ise Perşembe günü oynanacak son maçların ardından belli olacak.

B grubunda ise Kahveland takımının isim isim bakıldığı zaman açık ara şampiyon olur dedikoduları daha turnuva başlamadan kulaktan kulağa söylenmeye başlamıştı.

Çünkü takımda zamanında profesyonel futbol liglerde forma giymiş, Kenan Aşkan, Yaşar Kabakçı, Hüseyin Eğer, Ersoy Aksoy, Ömer Altıkardeş gibi isimler yer alıyor.

Ama futbol takım halinde oynandığı zaman sonuca ulaşılan bir spor dalı.

Bunu da grupta Yunus'lu, Vedat'lı, Hakverdi'li Ayka Enerji şuan için en iyi uygulayan takım konumunda.

B grubunda gruptan birinci çıkacak takım kuşkusuz Ayka Enerji görünüyor, ikinci takım ise oynadığı 4 karşılaşmada mücadelesi ile takdir toplayan Diriliş Gülabibey olacak gibi.

Bu grupta da üçüncü ve dördüncü takım kim olur onu da kalan maçlarda göreceğiz.

Alınan sonuçları, oynanan futbolu, tatlı sert tartışmaları bir kenara bırakırsak.

Anadolu Spor Gazeteciler Derneği'nin 23 yıldır Çorum'da birçok meslek dalından insanları bir araya toplaması takdire şayandır.

Önce dostluk, sonra hakkedenin kazanması dileğiyle…

İyi maçlar...