Ergene Velimeşe, kâğıt üzerinde kolay gibi görünse de, aslında zorluk derecesi yüksek bir maçtı. Lider Manisa FK ve ikinci yarının lideri Ankara Demirspor gibi takımlara deplasmanda çelme takan Ergene maçının mutlak suretle kayıpsız geçilmesi gerekiyordu. Neyse ki, Çorum FK oyunuyla olamasa da, aldığı farklı galibiyetle sürprize izin vermeyip kritik Ankara Demirspor maçı öncesinde moral buldu.

Salih Zafer’in cezalı, Eren’in de sakatlıktan yeni çıkması nedeniyle savunmanın göbeğinde Murat-Abdulhamit ikilisi ilk kez yan yana oynadı. Hafta içerisinde Nafican’ın sakatlanması nedeniyle sol bekte Mehmet Sedef görev yaptı. Böylece ilk kez yan yana oynayan üçlü nedeniyle savunma bloğundaki uyumsuzluk bariz şekilde fark edildi. Murat, genelde savunmayı toparlamaya çalışan isim olarak dikkat çekti.

Durgun başlayan maçta, Çorum FK 14.dakikada kaptan Umut’la kilidi açıp rakibin artan direncini kırdı. 20.dakikada da Sinan’ın enfes golüyle fark ikiye çıktı.

6 dakikada bulduğu gollerle fişi çeken Çorum FK’nın özellikle ilk yarının kalan bölümündeki görüntüsü, play-off mücadelesi veren takım görüntüsünden uzaktı. Takım oyunundan ziyade bireysellik ön plana çıktı desek yanlış olmaz aslında.

İkinci yarıda da değişen bir şey olmadı. İsmet Hoca ilk oyuncu değişikliğini 56’da Mikail’in yerine Hüseyin’i oyuna alarak yapınca, oyun daha da sıkıştı. Bence, yine gecikmiş ve yanlış bir değişiklikti. 84’te gol atsa da, vasatın üstüne çıkamayan Ömer’in kenara alınması daha uygun olurdu diye düşünüyorum. Tabii, İsmet Hoca’nın kararına da saygı duymak lazım.

Bu maçta da, kaleci Hasan Hüseyin yaptığı kritik kurtarışlarla ön plana çıktı. Doğrusunu söylemek gerekirse, bir futbolcunun tek başına bir takımın kaderini bu kadar etkilediği bir durumla ilk kez karşılaşıyorum. Hasan Hüseyin, bu performansını sezonun ilk yarısında ortaya koyabilmiş olsaydı bugün daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Yine, aynı kötü performansı devam etse sanırım daha farklı hesaplar da yapılıyor olabilirdi.

İkinci yarıya iyi başlayamayan kaptan Umut eski günlerine dönüş sinyali verdi. Attığı golle moral buldu. Sinan’ın belli bir standardı var, altına düşmüyor. Bu maçta da golünü attı, görevini yaptı.

Ergene Velimeşe maçını kayıpsız geçen Çorum FK, kritik bir dönemece giriyor. Haftaya Ankara Demirspor’la son derece önemli bir maç oynayacak. Bu maçta yenilmemek bile en az galibiyet kadar önemli. Sonrasındaki Sancaktepe ve Amed maçları takımın kaderini belirleyecek.

Türkiye, koronavirüs önlemlerinde normalleşme adımları atıyor. Bu adımlardan biri de spor alanında. Müsabakalara seyirci alınmasının düşünüldüğü şu günlerde, maç sonu teknik direktörlerin basın toplantısına yerel medyanın alınmaması Federasyon Temsilcisinin işgüzarlığı mı bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki, o da bu basiretsiz federasyonun çifte standardı. Yoksa, bu nasıl bir virüs ki, yaygın medya mensuplarını pas geçip yerel medya çalışanlarına bulaşıyor! Bu zihniyetin acilen değişmesi lazım.