Şanlıurfa deplasmanında kötü oynamasına rağmen son dakikalarda peş peşe bulduğu gollerle 2-0 kazanan Yeni Çorumspor, lider Manisa FK karşısında ise ikinci yarıda yediği gollerle 2-0 kaybetti ve zirve ile puan farkını azaltma şansından yararlanamadı.

Yeni Çorumspor, lider Manisa karşısında bugüne kadar görülmemiş şekilde seyirci desteğini arkasına alarak iyi başladı. Türkiye’nin en formda takımı karşısında kontrollü bir oyun anlayışında mücadele eden Yeni Çorumspor, ileri uçtan başlayan bir presle rakibi kalesinden uzak tutmaya çalıştı.

Kalite kokan ve adeta ezbere oynayan Manisa FK, Yeni Çorumspor’un yumuşak karnı olan orta sahada üstünlüğü ele alıp organize ataklarla gol aradı.

16.dakikada Oğuz’un şutunda top üst direkte patlarken, şans Yeni Çorumspor’un yanındaydı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra kaptan Nizamettin’in yakın mesafeden karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda yürekler ağızlara geldi ama top auta gitti.

Yeni Çorumspor rakip kalede ilk kez 19.dakikada Kıvanç’la etkili oldu. Bu pozisyonda da top direkten dönerken şanslı taraf Manisa’ydı.

38.dakikada Muhammed Rıdvan, 43.dakikada da Mikail ile iki kez golle burun buruna gelen Yeni Çorumspor’a Manisa kalecisi Ömer izin vermedi. Bu pozisyonlarda kalecinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.

İlk yarının son dakikasında Zahit’in arka direkte yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu sandık ama Allah’tan yan filede kaldı.

İlk yarısı golsüz biten maçın ikinci yarısına Manisa FK daha etkili başladı. Buna rağmen ilk pozisyonu Yeni Çorumspor buldu. 56’da, duran top organizasyonunda topla arka direkte buluşan Eren’in uygun durumdaki şutu auta gidince Yeni Çorumspor öne geçme fırsatından yararlanamadı.

Özellikle Ferhat’ın oyuna girmesiyle orta saha üstünlüğünü tamamen ele geçiren konuk takım, Yeni Çorumspor kalesi önünde daha çok görülmeye başladı.

Yeni Çorumspor hücuma çıktığında geri dönüşlerde ciddi sorunlar yaşadı. 4-5 futbolcunun geriye dönemediği pozisyonlar oldu. Nitekim, 58.dakikada yine ani gelişen Manisa atağında savunma dengesiz yakalanırken, Osman’ın acemice müdahalesi sonucu Manisa ekibi penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda kaleci Onur’la topu ayrı ayrı köşelere gönderen kaptan Nizamettin takımına skor üstünlüğü kazandırdı.

Golden sonra moral olarak da oyundan düşen Yeni Çorumspor oyundan iyice koptu. Bu durumu fırsata çeviren Manisa FK ataklarını sıklaştırdı.

85.dakikada organize gelişen atakta Sinan farkı ikiye çıkartan golü atarken, Yeni Çorumspor’un da tüm umutlarını bitirdi. Bu golle konuk takım sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Şunu belirtmem lazım ki, Manisa FK gerçekten çok iyi bir takım. Seriye bağlamış durumdalar. İçeride dışarıda kazanıyorlar. Samsunspor’u henüz izlemedik ama Manisa gerçekten şampiyonluğu hak ediyor. Çorumspor’un bundan sonraki mücadelesi tamamen Play-Off potasındaki yerini korumak olmalı. Bu yenilgi de kesinlikle moralleri bozmamalı.

Son yıllarda hiç bu kadar kalabalık ve coşkulu bir Çorumspor taraftarı görmemiştim. 12.adam görevini bu maçta çok iyi bir şekilde yerine getirdiler. Lakin, hakeme yabancı cisim atılmasını kabul etmiyorum. Bu tür davranışlar kulübe ve takıma zarar verir. Lütfen daha dikkat!