Türkiye Kupası 2.Tur Eleme maçında PTT 1.Lig takımı Manisaspor’u konuk eden Çorum Belediye, iki kez yenik duruma düşmesine rağmen farkı kaçırırken, penaltılar sonucu elenip Türkiye Kupası’na veda etmenin üzüntüsünü yaşadı. Ama oynadığı futbol umut verici.
Ligi düşünen iki takım da sahaya yedek ağırlıklı kadrolarla çıktılar. Aradaki sıklet farkı nedeniyle Manisaspor’un rahat bir galibiyet alacağını düşünenler çok geçmeden yanıldıklarını anladılar. Konuk takımın henüz 6.dakikada bulduğu golde Belediyesporlu Turgay’ın büyük hatası vardı. 60-70 metreden kaleciye geri pas atıldığını hayretler içerisinde gördük. Tabi rakip de faturayı hemen kesti. Turgay ilk goldeki büyük hatasına rağmen Belediyespor’un en gayretli ve üretken futbolcularının başında geldi. Çağlar’ın 10.dakikada attığı beraberlik golündeki katkısının yanı sıra ilk yarının son uzatma dakikasında ikinci beraberlik golünü atarak kendisini affettirdi. Maç boyunca da yaptığı gollük asistleri arkadaşları tarafından değerlendirilemedi.
Manisaspor antrenörü Mustafa Fedai, ilk yarısı 2-2 biten maçın devre arasında pabucun pahalı olduğunu anlamış olmalı ki, ikinci yarıya iki yabancısını oyuna alarak başladı. Ancak bu değişiklikler bile, sahada inanmış bir Belediyespor’a sökmedi. Koskoca ikinci 45 dakikada Manisaspor’un tek bir gol pozisyonu yoktu. Buna karşılık Belediyespor’un İmam, Ali Kireş ve Turgay ile kaçırdığı akıllara zarar pozisyonlar vardı.
Normal sürenin berabere bitmesi üzerine maç uzatmalara giderken, ilk uzatma devresinde yine Belediyespor gole yakın taraftı. 97’de Çağlar’ın topu direkte patlarken, 105’te Ender topu 2 metreden boş kaleye gönderemedi.
İkinci uzatma devresinde Manisaspor topa daha çok sahip olmasına rağmen, en net pozisyonu yine Belediyespor buldu. Çağlar’ın köşeye plaselediği topu kaleci Murat son anda kornere çelince maç penaltılara kaldı.
Belediyespor’un penaltıcılarını görünce Manisaspor’un daha avantajlı olduğunu düşündüm. Çok geçmeden yanılmadığımı üzülerek gördüm. Onca deneyimli ayak varken günün en kötü isimlerinden olan Furkan ve Ender’e penaltı attırılmasının tek mantıklı açıklaması “Bir an önce elenelim de lige dönelim” olur herhalde.
Sonuç itibariyle, Çorum Belediyespor, kendi hatalarından dolayı iki gol yediği, iki kez beraberliği yakaladığı, üç kez topu boş kaleye gönderemediği, iki topunun da direkten döndüğü bir maçı en az 5-6 farkla kazanması gerekirken, penaltılarda kaybederek elendi. Elenmek elbette üzücü. Ancak bardağın dolu tarafından bakmak lazım. Sergilenen futbol ne kadar umut verici ise, Çağlar’ın performansında önemli mesajlar var. Çağlar diyor ki, ne demesi, resmen haykırıyor, “Hocam ben bu takımda elimi kolumu sallaya sallaya oynarım. Kontenjan olmam benim suçum değil, bana bir formül bul.”
Kupa macerası bitti. Artık lige dönme vakti. Pazar günü lider Tirespor’la çok önemli bir maç var. Alınacak bir galibiyet ilerisi için çok iyi bir motivasyon kaynağı olacaktır.