Bayburt İl Özel İdare maçı şampiyonluk yolunda “tamam” ya da “devam” anlamı taşıyordu. Maç öncesindeki 10 puanlık farka rağmen “beraberlik” bile iyi sonuçtu aslında. Ama önceki deplasmanlarda olduğu gibi sonuç yine hüsran oldu.

Kadro dışıların yanı sıra sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle Bayburt’ta kısıtlı bir kadro ile giden Çorum Belediye, maç öncesinde Eşref Korkmazoğlu’nun da sakatlanması ile bir şanssızlık daha yaşadı. Savunma zaten güven vermiyorken, buna bir de stoperden bozma bekler eklenince ortaya evlere şenlik bir savunma hattı çıktı.

3.Ligin en iyi takımı olarak gösterilen Bayburt İl Özel İdare, karşısında yumuşak bir rakip bulunca oyunu istediği gibi oynadı. Başarılı pas trafiği ile topa sahip olan Bayburt ekibi, Çorum Belediye’nin özellikle solundan etkili ataklar geliştirdi. Henüz 10.dakikada penaltı kazandılar. Ancak kaleci Onurcan gole izin vermedi. Onurcan’ın bu kurtarışının takımı ateşlemesi gerekirken, değişen bir şey olmadı.

Orta sahada Ali Kemal ve kanatta Selçuk’un önderliğinde gelişen her Bayburt atağı evlere şenlik Çorum Belediyespor savunmasında direnç görmeden pozisyona dönüştü. 30.dakikada Ali Kemal’ın attığı golde savunmanın inanılmaz hatası vardı. Yine, 75.dakikada Selçuk’un golünde de savunma uyudu. Zaten sezon başından beri Çorum Belediyespor’un en büyük eksiklerinden biri de dönen toplar. İkinci golde de dönen top yine rakibe gitti ve golle sonuçlandı.

78.dakikada Yakup Alkan’ın zor pozisyonda golü atması Çorum Belediye’yi puan için umutlandırsa da, kalan süre saçma sapan şekilde kullanıldı. Hele, uzatmalarda yaşanan gerginlik sonrası Yakup’un direkt kırmızı kart görüp cezalı duruma düşmesi saçmalığın daniskası. Zaten zor gol atan takım, şimdi en büyük gol silahından da oldu.

Ortaya çıkan sonuç elbette sürpriz değil. Ancak sezon başından beri hovardaca kullanılan bir kredi vardı. İşte o kredi artık yok. Bugüne kadar biz dahil herkes liderle aradaki puan farkına baktı. Gelinen noktada liderle fark 13 puana çıkarken, düşme hattıyla aradaki fark 5 puana düştü. Dikkat! Elbette düşünmek bile istemiyoruz ama… Futbol bu…

İkinci yarıda oynanacak maçların zorluk derecesinin daha yüksek olduğunu da düşünürsek, yönetimin devre arasında takviye yaparken çok ince eleyip sık dokuması lazım. Takviyelerdeki oyuncu tercihlerinde hata yapılmamalı ki, ikinci yarı kâbusa dönüşmesin.

Şampiyonluk artık çok zor. Elde kaldı Play-Off. Zaten B planı Play-Off’tu. Bence yönetim devre arasında yapacağı hamleleri bu doğrultuda gerçekleştirmeli. Yapılacak en önemli hamlelerden biri, orta saha ve savunmayı biraz sertleştirmek. Çorum Belediye bu sezon yumuşak olduğu için deplasmanda dökülüyor, kötü takım olduğu için değil.

Diyarbekirspor, Kocaelispor ve Bayburt İl Özel İdare maçları için “kritik dönemeç” demiştik. Belediye bu virajı alamadı ve ağır hasar gördü. Şimdi önünde, Cizrespor, Karacabey Belediye ve Ankara Adliyespor maçları var. Cizrespor ve Karacabey Belediye maçları üst üste içeride. Rakipler dişe göre. Bu 3 maçta alınacak 9 puan işin rengini değiştirebilir. Ya da, bu maçlarda alınacak puanlar Çorum Belediye’nin ikinci yarıdaki hedefini belirleyecek dersek sanırım daha doğru olur.