Deplasmanda Payasspor karşısında alınan 1-0’lık galibiyetle liderlik koltuğuna oturan Çorum Belediye, tarihindeki ilklere bir yeni halka daha ekledi. Zira 3.Lig’deki 6.sezonunu geçiren Çorum Belediyespor, geride kalan sezonlar da dahil ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Umarım sezon sonuna kadar hep lider kalır.

Geçen sezona göre daha mütevazı bir kadro ile mücadele eden Çorum Belediyespor, takım olabildiği için başarılı oluyor. Bunun için de Teknik Direktör Yusuf Tokuş ve ekibini kutluyorum. Tabi, yönetim de üzerine düşeni yapıyor, başarıda pay sahibi.

Lider olmak elbette önemli. Ama daha da önemlisi, lider kalabilmek ve ligi öyle bitirmek. İşte bu noktada yere sağlam basmak lazım. Esas mücadele bundan sonra başlıyor. Çünkü rakipler artık lider takımla oynayacak olmanın tedirginliği ile daha dirençli olacaklar. Geride kalan 11 haftada zirveyi kovalayan Çorum Belediye, bundan sonra zirveyi korumaya çalışacak. Önümüzdeki ilk 4 haftada oynayacağı maçlardan 3’ünün içeride olması, Belediyespor’un zirvedeki yerini sağlama alması açısından büyük bir fırsat. Gerçi takım içeride dışarıda kazanıyor ama iç sahada oynamanın güveni daha başka. İç sahadaki bu 3 maçın kazanılması halinde zirvedeki yerini sağlama alacak olan Belediyespor, hem de şampiyonluğa giden yolu yarılamış olacak.

Daha çok erken ama ben Belediyespor’un zirvede kalacağını ve sezonu o şekilde tamamlayacağına inanıyorum. Belediyespor’un şampiyonluk yarışındaki en önemli rakipleri ise Uşakspor, Tarsus İdmanyurdu ve Kızılcabölükspor olur diye düşünüyorum.

Takım iyi bir hava yakaladı. Şimdi sıra Çorum’un havaya girmesinde. Şehrin cadde ve sokaklarını Belediyespor bayraklarıyla donatmanın, tribünleri doldurmanın tam vakti.

***

Bölgesel Amatör Lig’de Çorum’u temsil eden Eti Lisesi sezona iyi başlamasına rağmen devamını getiremedi. İyi futbol oynuyorlar ama sonuca gidemiyorlar. Ta sezon öncesinde yöneticilere de söyledim. Bir golcü alırsanız zirveyi zorlarsınız dedim. Çünkü deneyimli futbolculardan oluşan iyi bir kadrosu var. Bugün gelinen noktada takımın en büyük sorununun gol olduğunu görüyoruz. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın, işi bitirecek golü bulamayınca olmuyor.

Eti’nin ligden düşme ihtimalini aklımın ucuna bile getirmiyorum. Futboluyla zevk verse de, gol sorununu çözemediği sürece ligi en azından düşme korkusu yaşamadan bitireceğini düşünüyorum.