Başarılı insanın mutlaka bir hedefi ve programı vardır. Başarısız insanın ise, mazereti… “Bu iş çok zor” sözü de, mücadeleden kaçmanın mazeretidir.

Dünya otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’de kurmayı kararlaştırdığı fabrikayı Çorum’a kazandırabilmek için kamuoyu oluşturmak üzere yola çıkarken, zorluğunu elbette biliyorum.

Ama bildiğim bir şey daha var; “zor” demek “imkânsız” demek değildir.

1986’da Çorum’a Şeker Fabrikası kurulmasını sağlamak üzere mücadele bayrağını açtığımda, “O tren çoktan kaçtı, boşuna uğraşıyorsun” diyenler, ardından ekliyorlardı: “O fabrika kurulsun, girişine senin heykelini dikeriz!”

Ben, inanmayanlara inat, inananlarla birlikte mücadeleye devam ettim ve merhum Özal “mecbur kaldı”, Çorum’a gelip fabrikanın temelini attı.

Çorum’a otomotiv sanayiini kazandırabiliriz, ben bugün de buna inanıyorum. Daha doğrusu “imkânsız” görmüyorum. Tüm gücümüzü ortaya koyduğumuz takdirde başarabileceğimizi umut ediyorum.

Bir de gerçekleştiğini hayal edin; Çorum’u nereden nereye taşımış oluruz, düşünebiliyor musunuz? Haydi Çorum’un evlâtları, Çorum’la ilgili sorumluluk taşıyanlar! Zaman mazeret üretme zamanı değil!