Kurucusu ve Başyazarı olmaktan gurur duyduğum ÇORUM HABER Gazetesi, 17 Eylül 1985 tarihinde yayın hayatına başladı. İlk sayısından bu yana da , “Çorum’u Sevenlerin Gazetesi” olarak Çorum’la birlikte nefes almaya, Çorum’un yararını, çıkarını kollamaya, haklarını savunmaya, özetle “Çorum için, Çorumlu için” mücadeleye devam ediyor.

Siyasi hesapları veya kompleksleri nedeniyle ÇORUM HABER’in bu hakkını teslim etmekten kaçınanlar olsa da, Çorum halkı gerçekleri çok iyi biliyor. Zira, güneş balçıkla sıvanmaz.

ÇORUM HABER, Çorum’un gündemini belirliyor diye rahatsız olanlar şunu iyi bilsinler ki, 2019’da da gündeme damgamızı vurmaya devam edeceğiz. Çünkü, iyi niyetliyiz, samimiyiz, Çorum sevdalısıyız. Dahası, meramımızı en iyi şekilde anlatacak kadar bilgi birikimine, deneyime, donanıma, kaleme sahibiz. Hepsinden önemlisi haklıyız. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz.

Bu gazetenin geçmişi, Çorum adına mücadelelerle ve kazanımlarla dolu. Haklı olduğumuz halde kazanamadıklarımız da var; havalimanı gibi…Gün gelecek onlar da gerçekleşecek. Kaldı ki, zaman kayıpları, verdiğimiz mücadelenin değerini azaltmıyor; olsa olsa ayak direyenlerin ya da gereği gibi sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin prestijlerinden bir şeyler alıp götürüyor.

Volkswagen’in Türkiye’ye yatırım kararı aldığını haber aldığımız andan beri, bu yatırımı Çorum’a kazandırma şansını zorlamaya çalışıyoruz. Zira, bu çapta bir otomotiv yatırımının Çorum’un kaderini değiştireceğini, çok kısa bir sürede Çorum’u, nitelikli göç alan 500 bin nüfuslu bir kent haline getireceğini çok iyi biliyoruz.

Samsun gazeteleri, geçen hafta, “Çorum kapıyor, Samsun bakıyor” ve “Volkswagen’in Türkiye yatırımına Çorum talip” şeklinde manşetler attılar. Oysa biz, başından beri “bölgesel kalkınma”dan bahsediyoruz. Çorum, sanayi altyapısı bakımından tartışılmaz biçimde bölgenin yıldızıdır. Bölgeyi bir “sanayi vahası” haline getirebiliriz ve Samsun Limanı’ndan da tüm dünyaya açılabiliriz.

“Çorum’da Yılın Adamı” Ahmet Ahlatcı, son günlerde genel kabul gören bir ifadeyle “Çorum ekonomisinin lokomotifi”dir. ÇORUM HABER ise Çorum sorunlarının takipçisi ve “kamuoyu oluşturma organı”dır. Başta Volkswagen yatırımı olmak üzere, Çorum’un talepleri, beklentileri, 2019 yılında da en güçlü şekilde dile getirilecek ve gereken uğraş sonuna kadar verilecektir. Yani, “durmak yok, yola devam”!