Sevgi Kuşun Kanadında

Ölüm denizin kıyısında
anacığım
Ölüm göğün yüzünde
Ölüm yerin dibinde
Ölüm soluk alışında
Ölüm Başucunda

Sevgi gözümün kökünde
yavrucuğum
Sevgi kuşun kanadında
Sevgi ne göğün yüzünde
Sevgi ne yerin dibinde
Sevgi başucunda

Satın alacağınız pahalı hediyelerin reklamları boy göstermeye başladı. Üstelik peşin fiyatına taksitle! Basında çıkan haberleri ciddiye almayın. Neymiş efendim kredi kartıyla yapılan alış verişlerde taksit sayısına sınırlama getirilmiş. Her şeyi kitabına uydurmasını bilenler, taksitlendirmeyi de kılıfına uyduruverir.
Siz bunları dert etmeyin. Sevginizin ölçüsünü daha çok harcama yaparak gösterin. Borç ödemelerinde sıkıntı çekerseniz, kredi kartlarınız, her türlü banka kredileriniz sizler için hazır bekletilmektedir.
Sevginin para ile ölçülmediği neler var diye merak ettiniz mi? Belki hiç çocuğu olmayan, kendi eliyle kendi yavrusunu çocuk yaşta toprağa veren tanıdığımız, tanımadığımız insanlar var. Yanından geçerken onlara selam vermekle ne kaybederiz? Belki bir daha o insanla asla karşılaşmayabiliriz; ancak o insanın gönülden sevgisini kazanabiliriz!
Sokakları temizleyen temizlikçilere, yanından geçerken çalıştığını gördüğümüz insanlara kolay gelsin demekle bir kaybımız olmaz.
Hastanelerde zamanla yarışan insanlara yardımcı olmakla, tanımadığımız bir insana bir ünite kan vermekle hastalanıp yataklara düşmeyiz.
Dönüp yüzüne bakmak istemediğimiz sokakta yaşamak zorunda kalan, gelip geçenden sadaka istemeyen insanlara gücümüz oranında maddi destekte bulunmakla aç kalmayız; açıkta kalmayız.
Sokakta yaşayan hayvanlara, sadece karnını doyurmak, kendi neslini devam ettirmek isteyen bütün canlılara sevgimizi göstermenin bin bir yolu olmalı!
Ne kadar zor durumda kalırsa kalsın, başkasından asla yardım istemeyen insanlara kırıp incitmeden yardımcı olmakla insanlığın ne olduğunu anlatabiliriz.
Bazen sadece gülümsemek bile sevginin güzelliğini göstermek için yeterlidir.