Çorum Belediyespor’da sezonun ikinci yarısı itibariyle işler yolunda gitmiyor. Acilen önlem alınmazsa bu sezon da boşa gider.
Balçova Belediyespor maçını izlemedim, bu yüzden sadece skorla ilgili yorum yapabilirim. Çorum için utanç verici bir sonuç. Futbolla ilgili değerlendirmeyi zaten Sedat Hoca ve gazeteci arkadaşlar yaptılar. Futbol da en az skor kadar utanç verici. Alınan yenilgi, zirve yarışında önemli bir fırsatın daha kaçmasına neden olurken, sorunların da artık gün yüzüne çıkartılıp gerekli önlemlerin alınması gerektiğini gösterdi. Çünkü henüz tren kaçmadı, geç değil.
Şu bir gerçek ki, mevcut imkânlara göre Belediyespor’un grupta 2. sırada yer alıyor olması başarı değildir. Bunu başarı olarak gören kendini kandırır. Belediyespor ancak sezonu 1. sırada bitirse başarılıdır.
SEDAT HOCA’YA: Hocam, ligde 20, kupada da 2 maçta olmak üzere 22 resmi maçta takımın başında yer aldınız. Hazırlık maçlarını ve antrenmanları saymıyorum bile. Bu zaman zarfında rekabet ortamı oluşturamadınız. Her maçta oyuna girenle çıkan oyuncular neredeyse aynı. Sanki futbolculara “çıkın oynayın” der gibi bir hava var. Sahada olması gereken futbolcular çoğu zaman kulübede bile değil. Bazı futbolculara verdiğiniz şansın onda birini bulamayanlar var. Şimdilik isim vermiyorum, ama bazı futbolculara gereğinden çok tolerans tanıdınız.
FUTBOLCULARA: Çoğu takımda olmayan imkânlara sahipsiniz. Sizin aldığınız paraları rüyasında bile göremeyen birçok futbolcu var. Hafta içerisinde her antrenmanda “sakatım” bahanesiyle kaytaran ama maçta da formayı sırtına geçirenler hiç de az değil. Aldığınızın karşılığını maalesef vermiyorsunuz. Oysa hepinizin birer kalite olduğunu herkes biliyor. Sahaya çıkın ve gereğini yapın.
YÖNETİME: Takımın 2. sıraya yerleşmesi bile başarıyı paylaşamama görüntüsünü vermeye yetti. Dışarıdan bakan belki göremeyebilir ama camianın içerisinde olan sıradan bir insan bile gizli çekişmeyi, çekememezliği açıkça fark edebiliyor. Unutulmamalıdır ki, Belediyespor yönetimiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla, masörüyle, malzemecisiyle, taraftarıyla ve diğer çalışanlarıyla bir takımdır. Parçalar bir arada olduğu sürece başarı gelir.
Sonuç itibariyle, daha oynanmamış 13 maç var. Herkes kendisine çeki düzen verirse, henüz çok geç değil. Belediyespor hala bu grubun favorisidir. Ama bu haliyle değil.