17 Nisan 2006’dan beri, yani 8 yılı aşkın süredir renkli çıkıyorduk, 11 Ağustos 2014 tarihi itibariyle daha ileri bir basım teknolojisine geçtik.
Gazetemiz artık Ankara’da, web ofset tekniğiyle, rulo kâğıda basılıyor.
Bu teknolojinin olanaklarından henüz yeterince yararlanabilmiş değiliz, ama o da olacak. Başta sayfa tasarımı olmak üzere, daha profesyonelce, içerik olarak daha dolu, daha kaliteli bir gazete sunacağız okurlarımıza.
Dikkatli okurlarımızın gözünden kaçmıyor, haber anlayışımızda da “insana dokunan” haberlere doğru farklı bir açılım göstermeye çalışıyoruz.
Özetle “daha iyi olacağız”.
Ancak, bazı açmazlarımız da yok değil. Örneğin, sayfaları Ankara’ya erken saatte geçme zorunluluğu, akşama doğru gelen haberleri girememe sıkıntısına yolaçıyor.
Geç saatte olan olaylar için yapılabilecek bir şey yok, ama daha erken gönderilebilecek yazılı açıklama türü haberlerin geciktirilmemesi bizim işimizi çok kolaylaştıracak.
Bu anlayışı herkesten bekliyoruz.
*
Son günlerde gündem öyle yoğunlaştı ki, hiçbir haberi istediğimiz gibi veremiyoruz. Bazı haberleri kısıyoruz, bazılarını erteliyoruz. 30 Ağustos resepsiyonu bile ertelene ertelene bayatladı.
Devam eden yazılarımızdan ertelemek zorunda kaldıklarımız oldu.
Gündemin dolu oluşu gazetecilikte iyidir, ama özel haberlerinize yer kalmayınca, o da bir eksiklik oluşturuyor.
*
Son birkaç gündür verememiş olsak da “30. YILIN EŞİĞİNDE ÇORUM HABER” başlığı altında yayınladığımız okur görüşleri hayli ilgi çekici oldu.
Bu görüşlerden biz de eksiklerimizi, okurlarımızın beklentilerini öğreniyoruz.
Renkli arka sayfamızı ağırlıklı olarak aktüalite-magazin haberlerine ayırıyoruz malûm. Düğün mevsiminde, düğün haberleri diğer tüm haberlerin önüne geçiyor. Aynen, öğretim yılı sonunda okulların yılsonu etkinliklerinin öne geçtiği gibi…
Bazı okurlarımız, düğün haberlerinden rahatsızlık duyduklarını belirtiyorlar. Kendi açılarından haklı olabilirler.
Ne var ki, düğün sahibi hemşehrilerimiz de, ömürlerinde bir kez gerçekleşen bu olayın, eşe-dosta duyurulmasını sağlayacak, yıllar yılı kupür olarak saklayacakları bir “haber” şeklinde gazete sayfasında yer almasını arzu ediyorlar.
Kaldı ki, yerel bir gazete için görevdir de bu.
Sosyal bir olaydır.
Eminim, düğün haberlerinden şikayet eden okurlarımız da, kendi düğünlerinin gazetede haber olmasından hoşlanacaklardır.
Abonelerimizin ve reklam verenlerimizin, düğün, nişan, sünnet gibi özel günlerini bize bildirmeleri yetiyor, izleyip haber yapmamız için.
Daha kolayı, şimdi herkeste kamera var; çekin birkaç kare fotoğraf, kısa bilgileriyle iletin bize.
Mutlu günlerimizi tüm Çorum’la paylaşalım.
Acı günlerimizde de “son görev” için açık bu gazetenin sayfaları.
Yeter ki bize iletilsin, biz ulaşabilelim.
ÇORUM HABER’in kurulduğu günden beri dile getirdiği “Çorum’u teneffüs etmek” bu işte.
Hatalarımız olabilir, ama Çorum için çarpan yüreğimizden kuşkunuz olmasın lütfen.

Mehmet YOLYAPAR