Çorum FK’nın kadro kalitesiyle gruptaki konumu kesinlikle örtüşmüyor diye her zaman söylüyorum. Bu kadronun şu anda play-off potasında olması lazım. Ama gelin görün ki, daha bu haftalarda “tamam mı, devam mı” maçlarına çıkıyor. Demek ki, ortada ciddi bir eksiklik var.

Öncelikle, deplasmanda kazanılan Afjet Afyonspor maçına değinelim. Afyonspor için olmasa da, Çorum FK için kader maçı niteliği taşıyordu. Manisa FK ve Kocaelispor yenilgilerinden sonra yaşanacak bir kayıp daha bir sezonu alıp götürebilirdi. Bu yüzden, mutlak suretle kayıpsız geçilmesi gerekiyordu.

Maçın genelinde Çorum FK sahayı iyi parselleyip önde basarak rakibe boş alan bırakmamaya çalıştı. Bunda da başarılı oldu. Son 7 maçında bileği bükülmeyen Afyonspor, neredeyse maçı pozisyonsuz tamamladı. Çorum FK’nın da belki bu da kaçar mı diyebileceğimiz pozisyonu yok ama bulduğu fırsatı da iyi değerlendirip istediğini aldı.

Deyim yerindeyse, ilaç gibi bir galibiyet oldu. Umarım, sezon sonuna kadar devam edecek bir çıkışın başlangıcı olur.

Çorum FK, ortaya koyduğu mücadele ile hak ettiği galibiyeti aldı. Galibiyet nedeniyle, teknik heyet ve futbolcuları tebrik ediyorum.

Galibiyette en büyük paylardan biri de bence Başkan Fatih Özcan’a ait. Hafta içerisinde takımla bir araya geldi ve “ültimatom” gibi bir konuşma yaptı. Böyle bir toplantıyı duyunca, Çorum FK’nın Afyonspor’u yenip geleceğini söyledim. Maçta da, uyarıların ne kadar işe yaradığını herkes gördü.

Hatırlayın, ilk yarıda da, Zonguldak Kömürspor yenilgisinden sonra Yılmaz Can ve Onur Kolay’la yolların ayrılmasına, Kerem Pala’nın ise kiralık verilmesi kararlaştırılmıştı. Radikal sayılabilecek bu karardan sonra takım 5 maçta 11 puan toplamıştı. Demek ki, Çorum FK’nın bu yönde bir eksiği var.

Tabii, her kötü gidişte, uç sayılabilecek noktada kararlar almak doğru değil. Ama teknik heyet ve futbolcuların da işi bu noktaya getirmemeleri lazım.

Ligde kolay maç olmadığını her geçen hafta daha net bir şekilde görüyoruz. Her maç zor ama ancak Çorum FK’nın önünde kağıt üzerinde, seri yakalayabileceği bir periyot var. Bu periyotta alınacak galibiyetler, play-off potasıyla puan farkının kapanması noktasında hayati önem taşıyor.

Afyonspor maçını milat kabul edip her maça aynı ciddiyetle çıkması halinde Çorum FK’nın yenemeyeceği takım yok. Ben böyle olduğuna inanıyorum.