Acılar ve sıkıntılarla dolu bir yılı geride bırakmak üzereyiz.
Sizlere 2015 yılının genel bir ekonomik değerlendirmesini yapmak, güzel şeyler yaşandığının örneklerini, insanların mutlu ve müreffeh yaşantılarından kesitler vererek söz etmek isterdim.
Amacım da buydu, ancak ekonomik verileri tahlil ettikçe elim bunları yazmaya gitmedi. Yaptığım her analizde olumlu ve pozitif bir değerlendirme bulmakta inanınız çok zorlandım.
Ama umut konusunda hala iyimser olanlardanım, gelecek günlerin Ülkemizin potansiyeli ile birlikte düşünüldüğünde güzel günlere kapı aralaması hiç te zor olmayacaktır diye düşünüyorum.
Elimizdeki kaynakların doğru, dürüst ve ehil ellerde doğru amaçlarla kullanılması halinde çağdaşlık ve bilimden uzaklaşılmadığı sürece başarıyı yakalamak olasıdır diye düşünüyorum. Usta Nazım Hikmet’in dizeleri ile:
Bu Memleket Bizim
Dörtnala gelip uzak Asya’dan
Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan
Bu memleket bizim
Bilekler kan içinde
Dişler kenetli
Ayaklar çıplak
Ve ipek bir halıya benzeyen toprak
Bu cehennem, bu cennet bizim
Kapansın el kapıları
Bir daha açılmasın
Yok edin insanın insana kulluğunu
Bu davet bizim
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
Ve bir orman gibi kardeşçe sine
Bu hasret bizim
Nazım Hikmet

Değerli okurlarım, yeni yılın sizlere ve sevdiklerinize başarı kazanç ve her şeyden önce sağlık getirmesini, demokratik ve çağdaş yurttaş olmanın onurunu kaybetmeden huzurlu ve mutlu bir geleceği gönülden ister hepinize saygılar ve sevgilerimle iyi yıllar dilerim. 29.12.2015

Not: Makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun haber vermek koşuluyla kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.