Sahasında henüz galibiyeti bulunmayan Çorum Belediye, deplasmanda fırtına gibi esmeye devam ediyor. Kırmızı-Siyahlıların son kurbanı Aydınspor oldu.

Lige oldukça sorunlu giren ve ilk 6 haftada topladığı 5 puanla düşme hattında bulunan Aydınspor için Çorum Belediye maçının önemi büyüktü. Çorum Belediye gibi güçlü bir rakibi yenerek gücünü kanıtlamak ve moral bulmak isteyen Aydınspor’un hesapları tutmadı. Çorum Belediye, önemli eksiklerine rağmen 2-0 gibi net bir skorla kazanarak zirve yolundaki ilerleyişini sürdürdü.

Maça oldukça etkili başlayan Çorum Belediye Salim ve Abuzer’le önemli fırsatlardan yararlanamadı. 27.dakikada rakip savunmadan kaptığı topu ağlarla buluşturan Doğan Can bu sezon beşinci golünü atarken, Çorum Belediye’yi de 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Aydınspor, ikinci yarının başlarında eski bir Çorumsporlu olan stoper İsmail’in kırmızı kart görmesi üzerine 10 kişi kalmasına rağmen topa daha çok sahip olan taraftı. 10 kişiyle Çorum Belediyespor’u neredeyse kendi yarı alanına hapseden Aydınspor, 68.dakikada Çorum Belediyesporlu Mert’in kırmızı kart görmesi üzerine daha da umutlandı. Ancak 79.dakikada Yakup’un serbest vuruştan attığı jeneriklik gol rakibin tüm umutlarını bitirdi. Oyun disiplininden kopan Aydınspor savunmasında büyük hatalar yaptı ancak Çorum Belediyespor bu hatalardan yararlanamadı. Özellikle son bölümlerde Abuzer, Salim ve Murat Hacıoğlu çok net fırsatlardan yararlanamadılar.

Sonuç itibariyle, Çorum Belediye farklı bir skorla kazanabileceği maçta 2-0’la da olsa 3 puanın sahibi oldu. Deplasmandaki 4.maçında 3. galibiyetini alan Çorum Belediye, iç sahada kazanamama geleneğine de son vermesi durumunda grubun en büyük şampiyon adayı olacaktır. Gerçi değişen bir şey yok. Diğer takımlar evinde kazanıp deplasmandan puan getirmeye çalışırken, Çorum Belediye deplasmanda kazanıp evinde puan alıyor.

Aydınspor karşısında sergilenen futbol ve galibiyetten dolayı teknik heyet ve futbolcuları kutluyorum. Darısı bu haftaki Arsinspor maçına.