14 Ocak Pazar günü saat 11.30’da Cemal Reşit Rey konser salonunda Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği korosunun şef Mehmet Güntekin yönetiminde verdiği konser sonrasında Dostlar Musiki Topluluğu Korosu şefimiz TRT sanatçısı Adnan Mungan hocamız emekli olmuş.

Özel bir işim nedeniyle gidemediğim konserde Adnan Mungan, Bimen Şen’in “Firkatin aldı bütün neşve-i tab’ım bu gece”, Yıllar ne çabuk geçti o günler arasından” ve “Acaba şen misin kederin var mı?” adlı Hicaz şarkılarını okumuş.

Daha sonra Mithat Özyılmazel’in sunumuyla yapılan plâket töreninde Adnan Mungan’a emeklilik plâketini, Üniversite korosundan “Hocaların Hocası” olarak musiki camiasının gönlünde taht kuran saygıdeğer hocamız Süheyla Altmışdört vermiş.

Cumhurbaşkanlığı korosunda 32 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Adnan Mungan 1953 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamlayan Adnan Mungan 1974 yılında İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Kimya bölümünden mezun olmuştur. İstanbul’da Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda Kimya mühendisi olarak görev yapmıştır.

1975 yılında girdiği Üniversite korosunda görev yaparken 1984 yılında açılan bir sınavı kazanarak şefliğini Nevzat Adlığ’ın yaptığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği korosuna ses sanatçısı olarak katılmıştır.

Adnan Mungan, uzun yıllar Devlet korosunun yurt içi ve yurt dışı konserlerinde solist ve korist olarak çalıştıktan sonra emekli olmuştur.

Sesini, tarzını, tavrını ve sahne âdâbını çok beğendiğim Adnan Mungan hocama sağlıklı, mutlu ve huzurlu uzun bir emeklilik yaşamı diliyorum.

ADNAN MUNGAN, DOSTLAR MUSİKİ TOPLULUĞU KONSERİ

28 Ocak Pazar günü saat 20,00’de İstanbul Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç salonunda Dostlar Musiki korosu olarak şefimiz Adnan Mungan yönetiminde Fehmi Tokay ve Osman Nihat Akın şarkılarından oluşan sezonun ilk konserini verdik.

Fatmagül Varol’un sunduğu konserde koromuz, Fehmi Tokay’ın “Gönlümün ezhâr içinde gül gibi dildârı var” ve “Bir bakışla bağladın zülfüne şeyda dili” adlı Rast şarkılarını okuduktan sonra solistler;

Nadir Topçuoğlu; “Gülle hem bezm-i visaliz gerçi hâr olsak da biz.”

İlker Kişmir; “Terket beni artık yetişir sende vefa yok,”

Mine Kayaalp; “Aşkı seninle tattı, hicranla yandı gönül,”

Kasım Candan Özkan; “O ahu bakışlara bir anda kandın gönül,”

Semra Taner; “Benzemez kimse sana tavrına hayran olayım,”

adlı Fehmi Tokay şarkıları okuyarak müzikseverlerden büyük alkış aldılar.

İkinci bölümde koromuz, Ahmet Rasim’in torunu değerli bestekâr Osman Nihat Akın’ın “Cevrin yeter artık bu kadar olma sitemkâr” ve “Ellere uzaktan bak, bana yakın gel” adlı Suzinak şarkılarını okuduktan sonra solistler;

Serpil Çam; “Gün doğdu gönül beklemede cilve-i yari”

Murat Gül ; “ Yaşlı gözlerimi kuruttum bu gece,”

İsmail Şimşek; “Kırdın ümidimi yıktın şu gönül lânesini,”

Esma Özyurt; “Bir güneş bahtıma bir gün doğacaktır sanırım”

İpek Nermin Önal, “Sensiz geçen her gün gecelerden de siyahtır,”

Süha Özbilgen, “Geçti hayal içinde bunca yıl bir gün gibi,”

Mehmet Kobak, “Körfezdeki dalgın suya bir bak göreceksin,”

Mehmet Bengi, “Güzel bir göz beni attı bu derin sevdaya,”

Mehlika Erkötüz, “ O güzel başını göğsüme koysan,”

adlı şarkıları okuyarak müzikseverlerin gönül tellerini titrettiler.

Yaklaşık iki buçuk saat süren konser çok keyifli geçti. Çok uzun süren konserlerden bıkan müzikseverlerin, Trabzonspor-Fenerbahçe maçına denk gelen konserimize gelerek bin kişilik salonun üçte ikisini doldurması bizleri çok memnun etti.

31 Ocak 2018