Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, Gölcükspor karşısında maça önde basarak ve ayağa oynayarak fırtına gibi başladı. Henüz 3.dakikada Ferhat’ın topunun direkten dönmesi golün habercisiydi. Kaçırdığı gollere rağmen maçın en iyilerinden olan Ferhat, Sebahattin ile yaptığı verkaç sonrasında 6.dakikada takımını öne geçirdi. Golden sonra da geliştirdiği organize ataklarla gol arayan Çorum Belediye, 11.dakikada sol bek Yakup Kayış’ın getirdiği ve kaleciden dönen topunu Yakıp Alkan tamamlayarak farkı ikiye çıkarttı.
Maçın ilk 15 dakikasında oynanan güzel futbol ve gelen goller, farkın aratacağı sinyallerini verdi. Ancak ilerleyen dakikalarda önce Aykut, ardından Ferhat akıllara zarar goller kaçırdılar. Çorum Belediyespor ilk kez bir devrede bu kadar çok pozisyon bulurken, bunun en önemli nedeni oynadığı etkili oyundu.
İkinci yarıya iki değişiklikle başlayan Gölcükspor ilk yarıya oranla daha etkiliydi. Belediyespor’un hızını kesen Gölcükspor, sahanın her yerinde pres yapıp kazandığı toplarla etkili ataklar geliştirmeye başladı. Bu baskı Gölcükspor’a gol getirdi. 58.dakikada duran topta Fatih topu ağlara gönderdi. Bu gol Çorum Belediyespor’da paniğe neden oldu. 65.dakikada Abdullah’ın hakeme yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmesi işin tuzu biberi oldu. Burada, tepki gösterilmesi gereken kişi hakem değil Abdullah iken, seyircilerin futbolcuyu ayakta alkışlaması ve hakeme küfürlü tepki göstermelerine bir anlam veremedim. Abdullah’ın yaptığı hareketin karşılığı Dünyanın her yerinde kırmızı karttır. Burada tepki gösterilmesi gereken kişi sahada arkadaşlarını sorumsuz bir şekilde yalnız bırakan Abdullah’tır.
Abdullah’ın kırmızı kart görmesinden sonra oyuncu değişikliğine giden teknik heyet, orta saha oyuncusu Aykut’un yerine stoper İmam’ı aldı. İyi ki de İmam oyuna girmiş. Çünkü bütün hava toplarını aldı. Yan top sorununa en basit çözüm İmam’ın oynamasıdır. Çorum’da beşinci sezonunu geçiren İmam’ı hepimiz biliyoruz. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok.
10 kişi kalan Çorum Belediye kontrolü tamamen Gölcükspor’a kaptırırken, buna rağmen sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Çorum Belediye, Gölcükspor karşısında ilk yarıdaki futbolu oynadığı sürece yenemeyeceği takım yok. Ancak ikinci yarıdaki gibi oynarsa da yeneceği takım olmaz. Teknik heyetin, bu üst düzey takım için yetersiz kaldığını düşünüyorum.
Maç bitmiş, galip takımın yapacağı şey, sevincini yaşayıp tadını çıkartmak. Ama bizimkiler ne yaptı? Teknik heyet hakemin üzerine yürüyor, futbolcu hocasını engellemeye çalışıyor. İnanılır gibi değil. Kaldı ki hakem çok iyi bir maç çıkarttı. Her gelen takımla düşman olunursa bu işin sonu nereye varır bir düşünün hele? İmam-cemaat meselesini hatırlatmama gerek yok sanırım.
Maçtan sonra çıkan olaylarda teknik heyet gibi kendini bilmez birkaç taraftar sahaya atlayarak yangına körükle gitti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü sahaya inerek taraftarları sakinleştirdi ve belki de daha büyük olaylara engel oldu. Herkesi Belediye Başkanı gibi duyarlı olmaya davet ediyorum.
Kuruluşundan beri köşe yazarı olduğum ÇORUM HABER’in 32.yılını yürekten kutluyor, meslek hayatının 47.yılına adım atan kadim dostum Mehmet Yolyapar’ın şahsında tüm gazete çalışanlarına başarılar diliyorum.