Pazar günü Çorum Belediyespor Tesislerinin açılış töreni vardı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın da katıldığı tören sönük geçse de, tesisler çoğu 1.lig takımını bile kıskandıracak nitelikte.

Öncelikle, bu tesisleri Çorum’a kazandıran Çorum Belediyesi’ne teşekkür etmek lazım. Eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Zeki Gül’ün büyük katkıları var. Çorum’a kazandırdıkları bu tesisler bence şampiyonluktan bile daha önemli. Tesis mi, şampiyonluk mu? diye sorsalar, cevabım tesis olur. İki antrenman sahası, içerisinde fitnes salonundan tutun havuzuna kadar her şey var. Beş yıldızlı otel konforundaki bu tesisler Çorum’un yüz akı olur. Sırf bu tesisler bile futbolcu transferinde masaya 1-0 önde oturulmasına etken olur. Keza, birçok teknik direktörün önceliği Çorum olur. Bir kez daha bu tesisleri Çorum’a kazandıranlara kendi adıma teşekkür ediyorum. Çorum’un yıllardır ön büyük ihtiyacı olan bir eksiklik giderildi.

Tesis, başarıya giden yoldaki en önemli etkenlerden biri. Çorum’un bu eksikliği giderildi. Bundan sonraki önemli adımlardan biri de kulüpleşmeyi tam anlamıyla sağlamak. Yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosunda yapılacak doğru bir yapılanma ve sonrasında istikrarın sağlanmasıyla başarı kendiliğinden gelecektir. Bunu yapmak da Fatih Özcan yönetiminin işi. Zaten Fatih Başkan da çalışmalarını bu doğrultuda planlıyor. Umarım planlandığı gibi hayata geçer. Çünkü Çorum 3.lig bataklığını hak etmiyor. Hele de bu tesislerle üst liglere layık.

Yönetim, teknik direktör tercihini Fahrettin Sayhan’dan yana kullandı. Fahrettin Hoca 2015-16 sezonunda takımın başında 8 lig maçına çıktı. Hazırlık dönemini de sayarsak az buçuk kendisini tanıma fırsatımız oldu. Bir kere, dürüst ve çalışkan bir insan. Çorum’a yeniden dönmesi sosyal paylaşım sitelerinde eleştiri konusu olsa da, ben eleştiri için çok erken olduğunu düşünüyorum. Yönetimin kararına saygı duyup herkesin yönetime ve hocaya destek olması lazım. Aynı şey genel kaptanlık görevine getirilen Mehmet Akif Tatlı için de geçerli. Henüz çok genç ve ilk kez bu işi yapacak. Bu yüzden destek olmak lazım.

Genel kaptan ve teknik direktör sorununu çözen yönetimin önünde transfer dönemi var. Özellikle iç transferde sözleşmesi devam eden futbolcuların çoğunun kontenjan tabir ettiğimiz sınıfa girmesi işleri zorlaştırıyor. Kim gidecek, kim gelecek iyi hesaplamak ve dengeleri ona göre kurmak şart.