Akhisar Belediye maçı, Çorumspor için kader niteliği taşıyordu. Bu maçta kaybedilecek puan ya da puanlar, ilk 6 yolundaki umutları iyice zayıflatacaktı. Bu nedenle, futboldan ziyade alınacak sonuç çok önemliydi. Rakip, bu güne kadar Yükselme Grubu’nda deplasmanda hiç kaybetmeyen lider Akhisar olunca ister istemez hepimiz endişeliydik.

Teknik Direktör Ali Güneş, mevcut kadroda elindeki en iyi ilk 11’i sahaya sürdü diyebiliriz. Maça oldukça iyi başlayan Çorumspor, topu yere indirip ayağa pas yaptığı bölümlerde etkiliydi. Her ne kadar Eren golü kafayla da atsa Çorumspor havadan etkili olamadı. Buna karşılık Bank Asya 1.Ligi’ne yükselmeyi büyük ölçüde garantilemiş olarak Çorum’a gelen Akhisar Belediye ise yüksek toplarla etkili olmaya çalıştı. Ama savunmada maç eksiğine rağmen müthiş bir performans sergileyen ve bütün hava toplarını alan Murat’a takıldı. Ömür de savunmada görevini iyi yapanlardandı. Akhisar gibi güçlü bir takıma pozisyon vermeyen Çorumspor, 90 dakika bitiminde sahadan istediği 3 puanı alarak ayrılan taraf oldu.

İkinci yarı için futbol adına söyleyebileceğimiz bir şey yok. Çünkü maçın bu bölümünde futbol oynanmadı desem abartmış olmam.

Yalnız, Teknik Direktör Ali Güneş’e eleştirim olacak. Oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldı. Bizim gibi o da sadece seyretti.

Murat’ı çok beğendim. Ali Güneş neden Murat gibi bir adamdan faydalanmıyor anlamıyorum. Ancak mecbur kalırsa oynatıyor. O da oynadığı zaman hakkını veriyor formanın ama sonraki hafta bakıyorsunuz Murat 18 kişilik kadroda bile yok. Bu hafta Abdullah’la Murat arasında yapacağı tercihi doğrusu çok merak ediyorum.

Maçın hakemi kötü bir yönetim sergiledi. Üst klasman hakemi olan Mete Kalkavan sence iyi değildi.

Akhisar’dan gelen 25-30 civarında taraftar hiç susmadı. Takımları yenikken bile tezahürat yaptılar. Çorumspor seyircileri ise sadece seyrettiler.

Kalan 3 haftada Çorumspor 2 maç oynayacak. İlk 6’ya girebilmesi için bu 2 maçı da kazanması gerekebilir. Kazanacak güce de sahip.