Liglerde takımı bulunmayan Çorum’un, Beko Basketbol Ligi’nden 4 takımın katılımıyla düzenlenen Türk Telekom Anadolu Kupası’na evsahipliği yapması üzerine Çorumlular uzun bir aradan sonra üst düzey basketbol maçlarını çıplak gözle izleme fırsatı buldu. Tam da Türkiye’nin Dünya Basketbol Şampiyonası’na evsahipliği yaptığı günlere denk gelen Türk Telekom Anadolu Kupası, hem Çorum’un tanıtımına katkı sağladı, hem de Çorumlulara basketbol ziyafeti oldu.

Turnuvada mücadele eden takımların antrenörleri, Çorum’dan son derece memnun ayrıldılar. Gerek Çorum’daki basketbol potansiyeli, gerekse spor tesisleri bakımından Çorum’un çok şanslı bir il olduğuna dikkat çektiler. Ancak tüm bu güzelliklere rağmen Çorum’un liglerde bir takımının olmayışını büyük eksiklik olarak değerlendirdiler ki, haklılar da.

12 Dev Adam Basketbol Okulu (DABO) ile birlikte basketbolda büyük bir atılım içerisine giren ve Türkiye’de söz sahibi illerin başında gelen Çorum’un da artık liglerde bir takımı olmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Bu konuda ciddi bir çalışma yapılırsa antrenörlerin de ifade ettiği gibi, Çorum’un rahatlıkla Beko Basketbol Ligi’nde bile tutunabileceğini düşünüyorum. Yeter ki kaynaklar doğru kullanılsın, sporcu potansiyeli değerlendirilsin.

Bugün, Dünya Basketbol Şampiyonası’nın Türkiye’nin tanıtımına katkısı milyon dolarlarla bile ölçülemez. Yani sporla yapılan tanıtımın akıllarda daha kalıcı olduğu bir gerçek. Eğer gerçek anlamda Çorum’un tanıtımı yapılacaksa bence bu sporla olabilir. Bu sadece basketbol için geçerli değil. Aynı şekilde, Çorum’la özdeşleşen güreş, judo ve tekvando ile de mümkün. Futbolda zaten Çorumspor bu tanıtımı yapıyor.

Ben, Türk Telekom Anadolu Kupası Basketbol Turnuvası’nın Çorum’a yapılmasına ve Çorumlulara basketbol ziyafeti sunulmasına emeği geçen başta Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Antrenör Yaşar Yılmaz ve Türk Telekom’lu yetkililere teşekkür ediyorum.

Çorumlular olarak, televizyondan izlediğimiz eski milli sporcuların da bulunduğu “dev adamlar”ı 2 günlüğüne de olsa çıplak gözle izleme fırsatı bulduk.

Bu arada, Dünya Şampiyonası’nda final oynayan ve ikincilik gibi büyük bir başarı elde eden A Milli Basketbol Takımı’nı da kutluyorum. Umarım bu tarihi başarı, Türk sporuna yeni bir çığır açar. Tabi devamı da önemli, yani istikrar.