Bu güzel özelliği Allah rahmet eylesin; Turhan Kılıçcıoğlu'nun Belediye Başkanlığı döneminde gece baskınları düzenleyerek sağladığını basında gördükçe gurur duyuyorduk.

Değerli bir dostumun geçen hafta bana gönderdiği iletiyi okuduğumda derin bir üzüntü ve acı hissettim! Önce iletiyi okuyalım ve sonra konuyu irdeleyelim:

"İlhan Ağabey; iyi günler diliyorum. Aşık Veysel'in Çorum'u ziyareti esnasında: 'Görmek için bakmak ilazım,

Duymak için diinemek ilazım' dediğini yazdınız. Biz de o konuda fotoğraf arayıp bulamamıştık. Cep telefonları elde tutulur fotoğrafı büsbütün yok etti. Çevre temizlik meselesi içler acısı; bu sabah evimize 50 metre ötedeki fırına ekmek almaya giderken çevre duyarsızlığına o kadar üzüldüm ki; yerler poşet, pet şişe, en kötüsü maske dolu. İşin en düşündürücü tarafı mahalle Çorum'un güya en kültürlü semti."

Değerli dostuma teşekkür ediyorum.

Fotoğraf konusu irdelenmeli, ama çevre temizliği daha önemli.

Günümüzde fotoğraf çekmeyi cep telefonları kolaylaştırdı. Çekilen fotoğraflar dijital ortamda muhafaza edilebiliyor, ama bu fotoğrafların ilerleyen yıllarda depolanması ve bulunması kolay olmayacak gibi. Çektiğiniz fotoğrafları saklayabileceğiniz dijital depolama alanları mevcut ama bunların da kötü niyetli kişilerin eline geçebileceği düşünüldüğünde sorun büyük gibi görünüyor. Gelecekte yaşanılan özel anlarınızı ölümsüz kılan fotoğraflarınızı kolayca ele alabilmeniz için tedbiri şimdiden almanız gerekiyor. Artık bir fotoğrafçıya gittiğinizde resimlerinizi bir cihaz yardımı ile kısa bir sürede çıktı alabiliyorsunuz. O nedenle sizin için özel olan fotoğraflarınızı bir fotoğrafçıya giderek baskısını yaptırıp elle tutulur hale getirmek benim açımdan en güzel şekil gibi görünüyor.

* * *

Çorum Belediyesi’nin otuz sene önceki temizlik şampiyonluğu artık yok. Halbuki; kaybedilmemesi gereken üstelik daha zayıf şartlarda kazandırılmış bir başarı.

Dr.Turhan Kılıçcıoğlu'nu 26 sene evvel kaybettik. 46 sene evvel göreve başlar başlamaz temizlik konusunu öne alan rahmetli Kılıçcıoğlu kısa zamanda ülkemizde ünlenmiştir.

Belediyenin temizlik imkanları kesinlikle çok daha iyi. Turhan Kılıçcıoğlu'ndan sonra 26 yıllık dönem içerisinde görev yapan Belediye Başkanları da kesinlikle yetenekli insanlar. Ama Rahmetli Kılıçcıoğlu tarafından kazandırılan temizlik başarısını sürdürmeyi önemsememişler ki; en seçkin caddemizde poşet döküntüleri, pet şişeler, maske atıkları ortamı kirletebiliyor.

Sayın Belediye Başkanımızdan ve ilgili belediye kadrosundan, geçmişte başarı örneği verilmiş bu güzel olayın şehrimize ve ülkemize yeniden kazandırılmasını rica ediyorum.

* * *

PROFESÖR MAHMUT KAVAKLIOĞLU'NU KAYBETTİK

Rahmetli, Safa Şamlı'nın kayınpederi oluyor. Kendisini 9 sene önce Safa'nın evliliği ile tanıdım.

Hani bazı insanlar için, "Canım kaynadı" dersiniz ya öyle işte. İnsanın canı kaynayan hoş bir insandı. O tarihten beri hep şakalaşarak konuştuk. Ne yazık ki kalleş virüs kendisini aramızdan zamansız bir şekilde aldı.

Allah Rahmet eylesin. Bilgili, görgülü, tatlı bir insandı.

Kendisi ile tanıştığım ilk yıllarda Ürgüp'te tanıdığım belediye mühendisine kuzu kaburga kemiğinin ince, yuvarlağa yakın ama keçi kaburga kemiğinin daha güçlü, kenarları keskin olduğunu anlattığım zaman mühendisin bana:

"3 gündür beraberiz. Marangoz musun? Tuğlacı mısın? Mühendis misin? Kasap mısın? Şaşırdım gitti!" dediğini anlatmıştım.

Çok hoşuna gitmiş olacak ki; bana defalarca, "İlhan Amca; kuzu kaburga kemiği ile, keçi kaburga kemiği nasıldı?" diye sorar, anlattırınca da; "Ama Mühendis ne demişti?" diye sorar ben de bıkmadan anlatır, aramızda gülüşürdük.

Kendisi hadis profesörü idi. İşi ile ilgili pek konuşmaz, soru sorulduğunda kısa fakat net cevaplar verirdi.

Çok tatlı bir insandı. Mekanı Cennet olsun.

En güzel günler sizlerin olsun.