1946 yılında Çorum ortaokuluyla birleşerek Çorum Lisesi adını alan okulumuz bugün Çorum Atatürk Anadolu Lisesi olarak eğitim hayatına devam etmektedir.
Yetmiş yıldır Bakan, Milletvekili, Vali, akademisyen, sanatçı, yazar, şair, ressam, doktor, öğretmen, iş adamı yetiştiren irfan ocağı Çorum lisesi, mezunları tarafından hiçbir zaman unutulmuyor.
Sık, sık düzenlenen, Çorum Lisesi Mezunları anma günlerinde, yıllar önce aynı sıraları paylaşan eski dostlar buluşarak hasret gideriyorlar.
Ben de 25 Mayıs 2013’te Çorum Lisesi 1963 mezunları adı altında 50. Mezuniyet günü düzenleyerek 60 arkadaşımı lise bahçesinde toplamıştım.
Az önce eski Çorum Lisesi Müdürleri Ahmet Güngör ve Hasan Hüseyin Hastaoğlu ile telefonla görüşerek Çorum lisesinden mezun olan bazı ünlü dostların isimlerini aldım.
Eski Bakanlardan Ateş Amiklioğu, eski Hava Kuvvetleri komutanımız Orgeneral Ahmet Çörekçi, Hitit Üni. Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yazar Soner Yalçın, yazar Tuncer Cücenoğlu, artist Tanju Gürsu, ressam Gürkan Coşkun (Komet), yazar Ergun Göze, Çorum Haber gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Prof. Dr. Şevket Kavukçu, öğretmen Fevzi Gökeşme, öğretmen Metin Aşkın, eski Yargıtay üyesi İsmail Seçer, rahmetli Tümgeneral Selahattin Yücel, öğretmen Muzaffer Altungüneş, eski Vali Süleyman Oğuz, Prof.Dr. Sadık Kakaç, Prof.Dr. Erol Kesim, Prof.Dr. Nihat Bayşu, Vali Sait Eker…Çorum lisesinden mezun olmuşlar. Şimdi eğitimle ilgili bir dörtlüğün sırasıdır.
Başarının babası çocuktur, onları sevin,
Allah’ın lutfudur onlar, eğitin, öğretin.
Donanımlı insanlar çağdaşlığı yakalar,
Biz yerlerde süründük, siz onları yüceltin…(Mehmet Özata)

ADNAN MUNGAN, DOSTLAR
MUSİK TOPLULUĞU KONSERİ

Mensubu olduğum Adnan Mungan, Dostlar Musiki Topluluğu olarak 22 Mayıs Pazar akşamı Yeditepe Üni. İnan Kıraç salonunda güzel bir konser verdik.
Fatma Gül Varol’un sunduğu, şef Adnan Mungan’ın yönettiği konserde, koro ve solistler olarak Acemkürdi eserler ve Zeki Müren şarkıları söyledik.
Şarkılara, Kemanda İhsan Aslan, kanunda Hacer Tısoğlu, ud’da Osman Nuri Özpekel, Ahmet Kırım, Zeynel Şahin, Kemençe de Lütfiye Özer, Sevgi Yiğitbaş
ve Tanburda Gamze Ege Yıldız sazlarıyla eşlik ettiler.
Solistlerden Nadir Topçuoğlu, “ Bir vefasız yare düştüm, hiç beni yadetmiyor,”
Canan Emir, “ Rüzgar uyumuş ay dalıyor, her taraf ıssız,”
Mehmet Bengi, “Bak bahta da ikbâle de nur indi Hatay’da,”
İlker Kişmir, “ Artık gelecek sanma sakın, geçti o günler,”
Esma Ağgün, “Bülbülüm altın kafeste, öter aheste aheste” adlı Acemkürdi eserleri;
Fikri Arıkan, “ Bir gönül hikayesi anlatırdı gözlerin,”
Murat Gül, “Gece kirpikli kadın, aşkıma siyah bakma,”
Mine Kayaalp, “Yoksun bu gece yine zehroldu şarabım,”
Mehmet Kobak, “Bu hazan yine kalbim maziden daha kırık,”
Güzin Yenilmez, “ Bir tatlı tebessümün bin vuslata bedeldir,”
Hüseyin Özsöz, “Deva bulmayacak mı kalbimdeki bu yara?”
Ülker Akgöl, “Zehretme hayatı bana cananım,”
Murat Gül’ün anne ve babası, Nurten ve Kemalettin Gül de
“Bir demet yasemen aşkımın tek hatırası” adlı Zeki Müren şarkılarını söylediler.
Toplam 2 saat süren konserimiz müzikseverler tarafından çok beğenilmiş.
Şiir ve müzik gecelerimin müdavimi Agop Mirek ve Orhan Demir ve Yaşar Çeliktuncer “Hocam tek kelimeyle koro da solistler de harikaydı. Bazı cemiyetlerin 3-4 saat süren konserlerinde sağlık sorunları yaşıyorduk, sizler tadında bıraktınız.” dediler.
Yeditepe Üniversitesi sahibi Bedrettin Dalan’ın da izlediği konser sonunda müzikseverler tarafından ayakta alkışlanmamız çok hoşumuza gitti.
24 Mayıs 2016